Abonare la google news

Sorana Cîrstea, mărturisire frapantă: „N-au mai avut bani de chirie!” Ce lecție de viață a primit românca

Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 39 WTA) a realizat care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață după ce prietenii ei au fost loviți dur de pandemie. 

Sorana Cîrstea a avut un sezon de excepție în 2021 – a câștigat primul titlu WTA după 13 ani și a impresionat la toate turneele de Grand Slam! Jucătoarea din Târgoviște și-a regăsit plăcerea de a juca tenis în momentul în care a realizat cât de norocoasă este să poată evolua în circuitul profesionist.

Cîrstea povestește cum s-a trezit la realitate, în condițiile în care cariera sportivei se afla pe o pantă descendentă. Dramele trăite de apropiații ei au motivat-o pe Sorana să își continue visul în sportul alb.

Sorana Cîrstea, mărturisire frapantă: „Am prieteni care n-au mai avut bani de chirie în pandemie. Mi-am dat seama cât de norocoasă sunt”

Sorana Cîrstea a vorbit despre lecția de viață primită recent și a recunoscut că nu se aștepta să câștige titlul de la Istanbul, primul al ei în circuitul WTA după 13 ani: „A fost greu să ne adaptăm la toate restricțiile, nici acum nu e ușor, dar ca jucători de tenis nu ne putem plânge. Mi-am dat seama cât de norocoasă sunt! Am prieteni care și-au pierdut locurile de muncă și n-au mai avut bani de chirie. Acest lucru m-a făcut să văd viața altfel. Titlul câștigat anul acesta a fost unul neașteptat, pentru că am mers la Istanbul fără prea mari așteptări.

Mă gândeam că voi fi acasă după turul secund, nici nu mi-am luat prea multe lucruri cu mine, iar cei din echipa mea au rămas uimiți. Le-am spus: ‘Stați liniștiți, în trei zile vom fi acasă!’. A fost greu, dar am jucat tot mai bine pe măsură ce avansam în turneu. Apoi, mi-am sucit glezna la Madrid, am mers fără a avea așteptări la Strasbourg și am făcut finală. A fost ca o lecție de viață după ce m-am accidentat la Madrid. Trebuie să te bucuri de fiecare zi pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Asta este cheia pentru mine”, le-a declarat Sorana jurnaliștilor de la Roland Garros.

Citeste articolul pe ProSport