vineri 4 iunie 10:00 PM

Abonare la google news

Sorana Cîrstea, lăudată după evoluția din turul trei de la Roland Garros

Sorana Cîrstea a fost ridicată în slăvi de francezi, după evoluția fantastică din turul trei de la Roland Garros. Sportiva din Târgoviște s-a impus împotriva Dariei Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2, victorie în urma căreia a ajuns să fie lăudată de către cei de la L’Equipe.


Francezii o laudă pe Sorana Cîrstea, după evoluția fantastică din turul trei de la Roland Garros

Iubita lui Ion Ion Țiriac a făcut un meci mare cu Daria Kasatkina. Chiar dacă la începutul partidei s-a împiedicat și a suferit o căzătură care ar fi putut să pună parcursul sportivei în pericol, românca nu s-a dat bătută. Ba din contră, a dat totul pe teren, iar Kasatkina a cedat după o oră și 18 minute de joc. Astfel, Sorana a reușit să mai bifeze o performanță. În același timp conturile ei au devenit mai mari, odată cu accederea în etapa următoare a competiției. Finalul a propulsat-o pe jucătoarea în vârstă de 31 de ani în optimile de finală.

După victoria împotriva italiencei Martinei Trevisan, Cîrstea le-a spus reporterilor că succesul său a fost pur și simplu o continuare a unei creșteri generale a jocului ei.


Am spus-o de multe ori. Pandemia mi-a schimbat viața într-un mod bun. Văd lucrurile diferit și sunt mult mai matur. Nu merg prea mult. Încerc să mă bucur să fiu în moment, în prezent, pentru că nu știi niciodată ce va aduce mâine. Cred că această nouă mentalitate funcționează foarte bine și mă face să mă bucur astăzi și să fiu prezent, să fiu în acest moment.”, declara Sorana Cîrstea, după întâlnirea cu Trevisan.

Sorana Cîrstea, în optimi la Roland GarrosSorana Cîrstea, în optimi la Roland Garros

“A avut un joc foarte solid”

Jurnaliștii de la L’Equipe au transmis că Sorana Cîrstea s-a impus fără emoții în fața jucătoarei din Rusia.

Sorana Cîrstea nu a tremurat în meciul cu Daria Kasatkina și s-a calificat în optimi la Roland Garros, după o victorie cu 6-3, 6-2. Românca aflată pe locul 54 WTA a avut nevoie de două seturi scurte pentru a-și rezerva locul în optimile de finală. Cîrstea a avut un joc foarte solid, iar acum va evolua, după zece ani, în optimi pe zgura din Paris. Cîrstea a avut emoții la început, după o căzătură în urma căreia a solicitat un time-out medical. După zece minute, Sorana a revenit pe teren bandajată la gleznă și nu a mai acuzat dureri.”, a evidențiat sursa anterior menționată.

Odată cu accederea în turul următor la Roland Garros, în contul jucătoarei intră 200.000 de dolari. Pe tot parcursul acestor prime șase luni Sorana a acumulat aproximativ 251.000 de dolari în conturi, prin participările la turneele de tenis. Conform unor statistici, până la acest moment, Sorana Cîrstea a câștigat nu mai puțin de 6 milioane de euro din toate competițiile la care a participat.

În optimile Roland Garros 2021, iubita lui Ion Ion Țiriac se va duela cu locul 85 WTA, Tamara Zidansek.

Playsport.ro


Stirile.eu