Abonare la google news

Sorana Cîrstea, discriminată la Roland Garros!? Acuzații grave la adresa organizatorilor: „Nu există egalitate între femei și bărbați!”

Acuzații grave la adresa organizatorilor de la Roland Garros! Jucătoarele care au ajuns în optimile de finală, între care și Sorana Cîrstea, ar fi fost discriminate de oficialii francezi!

O colegă de circuit a Soranei Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) lansează acuzații grave la adresa organizatorilor de la Roland Garros! Victoria Azarenka (31 de ani, 16 WTA), dublă campioană de Grand Slam, susține că a fost încălcat principiul egalității de șanse între femei și bărbați la această ediție a Grand Slam-ului parizian.

Bărbații ar fi avut parte de tratament preferențial la Roland Garros, prin prisma faptului că în sesiunea de seară, când s-a jucat în nocturnă, au fost programate aproape numai meciuri masculine! Sorana Cîrstea și Tamara Zidansek au jucat duminică, de la 12:00 (ora 11:00 la Paris), iar partida a fost una de coșmar pentru sportiva noastră, scor 6-7(4), 1-6!

Sorana Cîrstea, discriminată la Roland Garros!? Victoria Azarenka, colega de circuit a româncei, spune că bărbații au avut tratament preferențial la Paris

Victoria Azarenka reclamă faptul că femeile, în special cele care au ajuns până în faza optimilor, au fost discriminate la Roland Garros, în ciuda faptului că premiile financiare sunt la fel de mari ca recompensele din turneul masculin! Dintre cele șapte meciuri care au avut loc în sesiunea de seară la Paris, șase au fost disputate de bărbați: „Ceea ce mă irită este că Federația Franceză spune în continuu că există egalitate între femei și bărbați, dar singurul argument este legat de premiile în bani. Dacă ne referim la orice altceva, nu există egalitate. Și asta este dezamăgitor! Ar fi un pas înainte să jucăm în sesiunea de seară pe viitor!”.

Victoria Azarenka, cea care a intrat pe teren în aceeași zi cu Sorana Cîrstea, fiind învinsă de Anastasia Pavlyucenkova (Rusia, 32 WTA) în optimi, scor 5-7, 6-3, 6-2, a continuat să îi critice pe organizatori: „Este un pic frustrant de fiecare dată când interacționezi cu organizatorii de aici! Auzi mereu cuvântul ‘posibil’, dar niciodată nu se întâmplă ceva! Mergi la încălzire înainte de meci și terenurile sunt îmbibate cu apă! E periculos să te miști, dar nimeni nu ia măsuri”. Singurul meci feminin care s-a desfășurat în sesiunea de seară la Roland Garros 2021 a fost Serena Williams (SUA, 8 WTA) – Irina Begu (România, 74 WTA), în turul I, câștigat de americancă, scor 7-6(6), 6-2!

Citeste articolul pe ProSport