31 mai 7:06 PM

Abonare la google news

Sorana Cîrstea, debut fulminant la Roland Garros: a eliminat-o pe Johanna Konta, favorită 19! Cum s-a descătușat: „Nu mai ieși!”

Sorana Cîrstea (România, 54 WTA) s-a calificat în turul secund la Roland Garros 2021, după o victorie entuziasmantă, scor 7-6(5), 6-2 cu Johanna Konta (Marea Britanie), cap de serie numărul 19. 

Sorana Cîrstea a câștigat, luni, un meci al orgoliilor, în fața Johannei Konta, cea mai importantă jucătoare din Marea Britanie! Până să o înfrunte la Roland Garros 2021, Sorana pierduse două meciuri și câștigase o singură partidă contra Johannei, dar românca și-a luat revanșa cu stil. Konta este a patra favorită care părăsește Roland Garros în primul tur, după Angelique Kerber (Germania, cap de serie 26), Kiki Bertens (Olanda, cap de serie 16) și Bianca Andreescu (Canada, cap de serie 6).

În același timp, Sorana Cîrstea a egalat scorul meciurilor directe cu Johanna Konta, o jucătoare pe care sportiva din Târgoviște a scos-o din sărite atunci când s-au confruntat în Fed Cup, britanica ieșind de pe teren din cauza reacțiilor lui Ilie Năstase. Cert e că Sorana a fost foarte motivată să o învingă pe Johanna la Roland Garros 2021, iar planul i-a reușit! Românca a avut nevoie de o oră și 32 de minute pentru a tranșa calificarea.

Sorana Cîrstea debutează fulminant la Roland Garros 2021 și o învinge clar pe Johanna Konta, a 19-a favorită a competiției

Sorana Cîrstea a trebuit să muncească pentru a-și adjudeca primul set, în care a fost condusă cu 4-2! Eleva antrenorilor Adrian Cruciat și Carl Maes s-a descătușat după ce a avut un moment de nervozitate: „Nu mai ieși!”, a strigat Sorana atunci când a ratat o lovitură importantă! Mingea parcă a ascultat-o pe Cîrstea, care a realizat rebreak-ul, intrând în controlul partidei.

Sorana a preluat inițiativa in tie-break-ul primului set, impunându-se la 5! Apoi, actul al doilea a fost la discreția ei, „Sori” dominând raliurile cu Johanna Konta, scor final 7-6(5), 6-2. După calificarea în turul 2 la Roland Garros, Cîrstea și-a asigurat un premiu în valoare de 84.000 de euro! În faza următoare, sportiva noastră se va duela cu câștigătoarea partidei Alison Van Uytvanck (Belgia, 67 WTA) – Martina Trevisan (Italia, 97 WTA).

Citeste articolul pe ProSport