vineri 4 iunie 10:06 PM

Abonare la google news

Sorana Cîrstea a încasat cel mai mare premiu al carierei după calificarea în optimi la Roland Garros! Lovitură financiară impresionantă

Sorana Cîrstea (31 de ani) a dat lovitura carierei din punct de vedere financiar după ce s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros! Cecul în valoare de 189.000 de euro este cel mai mare pe care l-a încasat românca în carieră! 


Sorana Cîrstea a câștigat 189.000 de euro după ce a învins-o pe Daria Kasatkina (Rusia, 37 WTA) și s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros! Românca nu a mai încasat niciodată un premiu atât de mare, nici măcar atunci când a ajuns în sferturile turneului parizian, recompensele financiare fiind mai mici în urmă cu 12 ani.

Cîrstea a strâns, până la 31 de ani, 6,5 milioane de dolari (5,3 milioane de euro) din premii! Ea are acum o șansă uriașă să își egaleze performanța carierei în turneele de Grand Slam, întâlnind în optimi o jucătoare mai slab clasată cu 31 de locuri decât ea! Tamara Zidansek (Slovenia, 85 WTA) este următoarea adversară a sportivei din Târgoviște!


Fabulos! Sorana Cîrstea a câștigat cel mai mare premiu al carierei după calificarea în optimi la Roland Garros

Sorana Cîrstea a câștigat 189.000 de euro pentru calificarea în optimi la Roland Garros! Dacă va avansa în sferturile de finală, ea va încasa nu mai puțin de 283.500 de euro! Dar premiul pe care și l-a asigurat Cîrstea este oricum cel mai mare din cariera ei! Sorana a plecat acasă cu 132.500 de euro atunci când a ajuns în sferturi la Roland Garros 2009! A mai câștigat o sumă comparabilă cu cea obținută la Roland Garros 2021 doar la turneul de la Toronto 2013, când a disputat finala (2-6, 0-6 cu Serena Williams): 175.000 de euro!

Premiul câștigat de Sorana Cîrstea luna trecută, când a triumfat la Istanbul, nici nu se compară cu jackpot-ul primit la Roland Garros! Sorana a fost recompensată cu 29.200 de dolari după finala cu Elise Mertens, scor 6-1, 7-6(3). Sorana răsuflă ușurată și se bucură de cel mai mare premiu al carierei, după ce a tras o sperietură în meciul cu Daria Kasatkina, când a căzut și a primit îngrijiri medicale! Românca și-a revenit uimitor, a continuat să lovească puternic și a răpus-o pe Daria după o oră și 19 minute de joc, scor 6-3, 6-2.

Prosport.ro


Stirile.eu