duminică 21 noiembrie 6:45 AM

Abonare la google news

SONDAJ CURS | Politicienii care conduc topul încrederii în București

La 14 luni după alegerile locale în care alianța PNL-USR a ieșit învingătoare, sondajele nu arată deloc bine pentru partidele care se revendică a fi de dreapta. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în luna noiembrie, PSD domină topul încredere bucureștenilor în personalitățile politice.


Potrivit cercetării sociologice, bucureștenii au cea mai mare încredere în Alexandru Rafila (32%), Marcel Ciolacu (27%) și Gabriela Firea (26%). Fostul primar general stârnește în continuare și pasiuni în sens contrar, cu 71% încredere puțină și foarte puțină.

Topul încrederii bucureștenilor în politicieni este completat de Dacian Cioloș (23%), Klaus Iohannis (22%) și George Simion (22%). Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și Vlad Voiculescu, președintele USR București, se bucură de o încredere de doar 18%. Primarul strânge însă și un procent uriaș de bucureșteni care nu au încredere în el (73%).


Nici președintele PNL București, Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6, nu stă foarte bine, cu doar 11% încredere, însă acesta ar avea, teoretic, șanse să crească mai rapid, având cea mai scăzută notorietate.

Premierul Florin Cîțu se află într-o situația de-a dreptul dramatică pentru un politician. Liderul PNL se bucură de încrederea a doar 9% dintre bucureșteni, în vreme ce 85% afirmă că au încredere puțină sau foarte puțină în Cîțu.

content-image

Metodologie

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 860 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 13 – 17 noiembrie, 2021

Stiripesurse.ro


Stirile.eu