joi 28 octombrie 1:58 AM

Abonare la google news

Solicitare către Guvern! ”Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații din România”. Anunțul făcut de Cartel Alfa: Legea trebuie să se aplice tuturor


Solicitare către Guvern! Cartel ALFA e de părere că o lege care introduce restricţii trebuie să se aplice tuturor, nu doar unora dintre cetăţeni și subliniază faptul că exceptarea unor domenii de la prevederile actului normativ ”este inacceptabilă”.


Solicitare către Guvern! Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații din România. Anunțul făcut de Cartel Alfa: Legea trebuie să se aplice tuturor

”O lege care introduce restricţii trebuie să se aplice tuturor, nu doar unora dintre cetăţeni. Exceptarea unor domenii întregi, precum justiţia (judecători şi procurori), a Parlamentului (funcţionari şi parlamentari) este inacceptabilă. Dacă se adoptă o restricţie, atunci aceasta trebuie aplicată tuturor unităţilor, bugetare sau private. Dacă se iau ca model altă ţări, atunci trebuie să fim atenţi la toate specificităţile. Ideea suspendării contractului de muncă în absenţa certificatului verde se aplică doar în Franţa şi Italia (măsură de altfel puternic contestată), însă la sfârşitul perioadei de suspendare în niciuna dintre ţări nu încetează contractul de muncă (lucrătorul nu este concediat).

Aşadar, o eventuală desfacere a contractului de muncă este abuzivă şi neconstituţională. In plus, testarea lucrătorilor trebuie să se realizeze pe cheltuiala angajatorului, conform normelor de sănătate şi securitate în muncă. Întrebarea pe care dumneavoastră, cei care propuneţi şi adoptaţi astfel de măsuri, ar trebui să v-o puneţi este de ce în sistemul economic nicio intreprindere nu a fost focar de infecţie? Ce anume a funcţionat bine şi trebuie continuat? Una dintre măsurile esenţiale este testarea şi izolarea imediată a lucrătorului, prin concediu medical pentru perioada de carantinare.

Tratamentul discriminatoriu, deciziile aleatorii şi inconsecvente, excepţiile şi sfidarea regulilor chiar de către cei care ar fi trebuit să fie un exemplu pentru cetăţeni au subminat încrederea populaţiei. Reamintim câteva dintre ele: congresul PNL cu 5.000 de participanţi, concertele private cu zeci de mii de participanţi – adevărate focare – , ascunderea numărului de morţi sau infectări, în funcţie de evenimentele politice, decizia bruscă privind vacanţa şcolară, de la care în mod aiuritor sunt exceptate şcolile private, închiderea spitalelor publice pentru alte afecţiuni decât covid, timp în care spitalele private fac profituri şi nu sunt implicate prin preluarea unor pacienţi covid”, se arată într-o scrisoare deschisă trimisă de membrii Cartel Alfa membrilor Parlamentului României.

Citește și: Florin Cîţu, despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: „Era vorba de vizitatorii sau cei care vin din afara companiei, nu de angajaţi”

Romaniatv.net