Abonare la google news

Sociolog: „AUR, al treilea partid în ceea ce priveşte intenţia de vot”

Sociologul Remus Ioan Stefureac a publicat pe Facebook un grafic al intenției de vot în România, care arată că în martie, AUR a depășit USR-PLUS în preferințele românilor, devenind al treilea partid din țară conform intenției de vot!

„Începând din februarie 2021, AUR este al treilea partid din România în ceea ce priveşte intenţia de vot, aproape dublandu-şi scorul obţinut la alegerile din urmă cu 4 luni. Sunt tare curios cum vor arăta cifrele peste o lună, după isprăvile politice recente.

Nu ştiu care sunt calculele USR-PLUS, nu ştiu care sunt calculele prin coaliţie, dar s-ar putea că alegătorii să le dea peste cap toate socotelile. Slava Domnului că nu avem alegeri în curând ar spune unii, dar ferească Sfantu` de furia populară ar spune alţii.

„Fuga de răspunde, păcatul capital al oricărui partid”

Mai ales în perioade fertile pentru populism, manipulare şi demagogie. În unele momente e chiar greu să fii la guvernare, dar fuga de răspundere şi asumare e un păcat capital pentru orice politician/partid.

Ţara se afla în pandemie şi trebuie să fie guvernată responsabil pentru a avea o şansă de a ieşi cu bine din încercare.

Până la urma, niciun politician/ministru nu este mai presus de interesul public şi binele comun”, a scris Remus Ioan Stefureac, sociolog, director Inscop şi coordonator al think-tank-ului Strategic Thinking Group.

AUR vs. USR PLUS

Analiza este însoțită de un grafic, care indică faptul că AUR a depășit USR PLUS în luna martie. AUR figurează cu 15,3% din intenția de vot a românilor, iar alianța lui Barna & Cioloș are 14,2%!

Anterior, în luna februarie, diferența dintre cele două formațiuni politice era de doar 0,2% în favoarea AUR.

Anunțul AUR, după revocarea lui Voiculescu

AUR vrea să tragă pe cineva la răspundere nu doar politic, pentru ce s-a întâmplat în ultima vreme, în pandemia de COVID. Cele două cazuri care au evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor” și moartea celor trei pacienți în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”, au cântărit greu în decizia privind demiterea lui Vlad Voiculescu. Citește mai departe…

Citeste articolul pe Gandul