17 martie 8:01 PM

Abonare la google news

SMURD București nu mai face față noilor infectări cu SARS – CoV – 2. 10 echipaje din țară se vor alătura pentru a îi ajuta SMURD București nu mai face față

După ce în ultima perioadă numărul pacienților infectați cu noul coronavirus s-a dublat în Capitală, 10 echipaje SMURD din țară au ajuns în București pentru a își ajuta colegii aflați în dificultate.

Cei 30 de pompieri detașați din 15 județe în București au misiunea de a prelua transporturile pacienților fără probleme grave.

Acest lucru va lăsa echipajele SMURD din Capitală să se ocupe de cazurile grave.

Citește și: O fetiță a venit pe lume într-o ambulanță SMURD: ”A fost cea mai intensă senzație”

În același timp, unitățile de decontaminare încep din nou să fie solicitate din ce în ce mai mult după o perioadă în care părea că pericolul a trecut.

Mașinile au ajuns miercuri

Cele 10 mașini de intervenție au ajuns în cursul zilei în Capitală, iar echipajele au misiunea de a asigura 24 de ore din 24 transportul pacienților cu forme ușoare.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București a declarat, pentru postul Digi24. 

„Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri gestionate în fiecare zi s-a luat decizia de suplimentare a obiectivelor.

Fiecare echipaj fiind deservit de doi conducători auto. Misiunea lor va fi de a se deplasa cu echipaje de la ambulanță sau DSP pentru a testa pacienții la domiciliu și în multe situații de a transporta pacienții de la domiciliu către spitale.

Este o situație care s-a mai înregistrat atunci când numărul de cazuri era foarte mare.

De multe ori, echipajele SMURD trebuie să meargă la mai multe spitale până găsesc un pat liber pentru pacient.

Numărul în creștere al solicitărilor este văzut cu îngrijorare și de paramedici, care de multe ori trebuie să meargă la mai multe spitale pentru a găsi un pat liber pentru pacienți”.

Pacienții nu mai au locuri în spital

„Am întâlnit în cursul dimineții această situație. Primul caz a fost un pacient confirmat COVID, l-am predat la Victor Babeș.

Ne-am eliberat, dispeceratul ne-a mai dat un caz COVID, o doamnă de 67 de ani, tot confirmată, care a vrut să meargă la spital pentru internare.

La Babeș a fost evaluată dar din păcate nu s-a găsit un loc pentru a rămâne acea persoană internată”, a declarat Marius Grecu, paramedic.

Nu rata: Povestea fabuloasă a doi soți voluntari pe SMURD: ”Cu cât se plătește?” / ”Avem afacerea noastră!”

Citeste articolul pe Cancan