2 iunie 12:30 PM

Abonare la google news

Slovacia începe programările pentru vaccinul rusesc Sputnik V

În ciuda unor dezbateri interne intense, Slovacia a început să facă programări pentru inocularea cu vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, informează miercuri DPA, preluată de Agerpres.

Ministrul sănătăţii Vladimir Lengvarsky a anunţat marţi, în timpul unui interviu televizat, că înregistrarea pentru acest vaccin, care nu a fost încă aprobat de autorităţile sanitare din UE, este deja posibilă online.

Primele vaccinări cu Sputink V vor avea loc luni pentru persoane între 18 şi 60 de ani.

Slovacia este a doua ţară a UE, după Ungaria, care a decis să utilizeze acest vaccin, chiar dacă el nu a fost încă autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

În urmă cu o săptămână, însuşi Lengvarsky a criticat Rusia pentru că nu a oferit suficiente date despre vaccin pentru a justifica o autorizaţie naţională. Dar apelul său de a aştepta aprobarea UE pentru utilizarea vaccinului a fost respins de majoritatea celorlalţi miniştri din guvernul de coaliţie.

Slovacia a primit deja 200.000 de doze de Sputnik V în martie, după ce fostul prim-ministru Igor Matovic le-a comandat în secret, însă nu le-a folosit până acum.

Guvernul a decis doar săptămâna trecută să folosească vaccinul, susţinând că mulţi oameni nu s-ar vaccina dacă Sputnik V nu ar fi unul dintre vaccinurile oferite.

sursa foto: Russian government website


Citeste articolul pe G4Media