joi 21 octombrie 8:15 AM

Abonare la google news

SLAB de TOT: Cu peste 17.000 de cazuri noi pe zi, Ministerul Sănătății a alocat 4.000 de flacoane de Tocilizumab DSP-urilor

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a repartizat, miercuri, 4.175 de flacoane de Tocilizumab de diferite volume la Direcţiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent încheiat cu firma producătoare.


Potrivit ministerului, repartiţia a fost realizată la nivel judeţean, în funcţie de pacienţii raportaţi de spitale ca fiind confirmaţi cu COVID-19 şi internaţi în ATI la data de 20 octombrie, de pacienţii confirmaţi cu ventilaţie invazivă şi noninvazivă, de pacienţii confirmaţi cu COVID-19 care au nevoie de flux oxigen, precum şi de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infecţioase, scrie Agerpres.

„Medicamentele vor fi ridicate de către Direcţiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.


Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei – „furtună de citokine”.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu