vineri 19 noiembrie 5:32 PM

Abonare la google news

Situație incredibilă! Televiziunile dictează accesul suporterilor pe stadioane de la 1 decembrie

De la 1 decembrie 2021, suporterii ar putea reveni la evenimentele sportive, după o lună de așteptare. Comitetul Național pentru Situații de Urgență va anunța un nou set de restricții ce trebuie respectate, printre care și revenirea pe stadioane. Prosport.ro a aflat ca LPF va lăsa televiziunile să decidă programarea meciurilor și implicit a accesului spectatorilor pe stadioane.


Decizia autorităților de a interzice suporterilor accesul în special pe marile stadioane a fost una extrem de controversată și criticată. În același timp, centrele comerciale, unde spațiul este închis, erau pline de oameni. O situație și o decizie de neînțeles chiar și în momentul de față.

Cu toate acestea, se pare că va urma o relaxare a restricțiilor de la 1 decembrie, iar suporterii își vor putea susține din nou favoriții.


Vom avea suporteri pe stadioane doar dacă vor televiziunile!

Chiar și așa, nu oricine va avea voie pe stadioane. Se va intra doar pe baza certificatului verde, adică vor avea acces doar cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19 și cei care au trecut prin boală.

Vorbind strict de meciurile din fotbalul românesc, surse Prosport.ro din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal ne anunță că lucrurile sunt mult mai complexe de atât.

Mai exact, meciurile vor avea spectatori în proporție de 30% din capacitatea stadionului, doar dacă vor televiziunile! Cum e posibil așa ceva? Noua hotărâre spune că doar meciurile care se termină la ora 21 vor avea voie să primească suporteri. Dacă partidele sunt programate astfel încât arena nu e evacuată până la ora 21, atunci automat fanii nu vor avea acces în tribune. Deși Liga Profesionistă de Fotbal este singura entitate care decide programarea meciurilor din Liga 1, sursele Prosport.ro din interiorul LPF au dezvăluit că forul condus de Gino Iorgulescu va da mână liberă deținătorilor de drepturi să stabilească cum să fie programate meciurile. Cu alte cuvinte, dacă televiziunile vor avea interes ca un Derby să se joace de la 21:30, miile de suporteri nu vor avea niciun cuvânt de spus și vor fi obligați să vadă jocul din fața televizorului.

Suporterii pot doar spera ca marile derby-uri din Liga 1 să fie programate cât mai devreme, pentru a avea dreptul de a se afla pe stadioane. Rămâne de văzut cum vor gestiona situația deținătorii de drepturi. Dacă vor considera prioritar raitingul sau dorințele suporterilor.

Prosport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !