vineri 8 octombrie 3:12 PM

Abonare la google news

Situație critică! Un singur pat ATI mai este liber în toată țara pentru pacienţii bolnavi de COVID


Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, la nivel național, mai este liber un singur pat la Terapie Intensivă pentru pacienții bolnavi de COVID. Aceste este în județul Timiș. Situația este, fără nicio exagerare, critică.


Potrivit GCS, în Bucureşti nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă, pentru pacienţii infectați cu coronavirus, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

(CITEȘTE ȘI: IMAGINI DURE! PACIENȚII COVID-19 DE LA INSTITUTUL MARIUS NASTA, TRATAȚI PE HOLURILE SPITALULUI. SISTEMUL MEDICAL, ÎN PRAGUL COLAPSULUI. „NU MAI FAC FAȚĂ”)

În data de 8 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 131 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Un singur pat ATI liber, în județul Timiș. Anunțul oficial al GCS

Potrivit GCS, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 15.467. Dintre acestea, 1.561 sunt internate la ATI, la nivelul întregii țări. Din totalul pacienților internați, 424 sunt minori, 401 fiind internați în secții și 23 la ATI. Singurul loc liber la ATI COVID este în județul Timiș.

La nivel national există în acest moment un pat ATI destinat COVID-19, în judeţul Timiş. În Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”, a precizat GCS.

(VEZI ȘI: SITUAȚIE-LIMITĂ ÎN IAȘI! NU MAI EXISTĂ PATURI LA ATI PENTRU PACIENȚII CU COVID-19. „ESTE DRAMATIC. NU AVEM LOCURI”)

Cancan.ro