Abonare la google news

Situație critică în Republica Moldova: Spitalele Covid sunt pline, cel mai mare centru de triere nu mai primește ambulanțe, 1.800 de cazuri zilnic

Aproape toate locurile din secțiile Covid din spitalele din Republica Moldova sunt ocupate, iar Centrul de triere de la Moldexpo nu mai primește ambulanțe cu bolnavi, a declarat joi consilierul prezidențial Ala Nemerenco, la JurnalTV.

Situația din Republica Moldova este critică, după o explozie a cazurilor de Covid-19. Doar joi au fost raportate 1.800 de noi infectări cu coronavirus și 23 de decese la o populație de circa 3,3 milioane de locuitori, din care însă un procent semnificativ e reprezentat de cetățeni plecați în străinătate la muncă.

Citeste si:  Prefectul Bucureştiului se pregăteşte să carantineze capitala: "Trebuie să vedem dacă putem face ceva sau ne pregătim de această situaţie"

Ninel Revenco, coordonator al Programului național de imunizări, a confirmat situația fără precedent, care a dus la depășirea capacității sistemului sanitar. „Practic toate locurile din spitalele sunt ocupate, dar și mai grav e că și secțiile de reanimare și terapie intensive sunt arhipline cu pacienți gravi și foarte gravi. În fiecare zi îregistrăm decese si dacă anul trecut erau mai multe persoane cu vârsta de peste 60 de ani, din februarie, curent, avem persoane tinere cu vârsta de 29, 32 42 de ani”, a declarat ea pentru Jurnal TV.

Citeste si:  SUA: Un comitet de experți a recomandat în unanimitate autorizarea vaccinului cu doză unică al companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19

Capacitatea de reacție a autorităților este agravată și de criza politică de durată, declanșată de demisia guvernului Chicu imediat după alegerile prezidențiale de la finalul anului 2020. De atunci, guvernul în funcție este interimar, cu puteri reduse. (Foto: Drapelul Republicii Moldova / Wikipedia)


Citeste articolul pe G4Media