duminică 26 septembrie 3:00 PM

Abonare la google news

Situația a scăpat de sub control! Care este localitatea cu cea mai mare incidență din România


Cazurile de infectare cu Covid-19 sunt în plină creștere. România numără aproape 500 de localități în care rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Care sunt zonele în care situați a scăpat de sub control. 


 

Până astăzi, 26 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.194.106 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 821 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

România se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de noi infectări cu Covid-19. Situația pare să fi scăpat de sub control în anumite județe.

Rata de infectare a depășit 6 la mie

Iată zonele în care situația a devenit îngrijorătoare:

  • Cătina, județul Cluj – rata de infectare este de 12,08 la mie;
  • Ploscoş, județul Cluj – rata de infectare este de 9,66 la mie;
  • Şeica Mică, județul Sibiu – rata de infectare este de 9,48 la mie;
  • Pojejena, județul Caraș-Severin – rata de infectare este de 9,47 la mie;
  • Bârsana, județul Maramureș – rata de infectare este de 9,1 la mie;
  • Bara, județul Timiș – rata de infectare este de 9,06 la mie.

(VEZI ȘI: ROMÂNIA, FOCARUL COVID AL EUROPEI. UE CERE CARANTINAREA ȚĂRII NOASTRE?)

Zonele în care incidența depășește 3 la mia de locuitori, certificatul verde devine obligatoriu. Restricții precum carantina de noapte în weekend, se impun zonelor unde incidența depășește 6 la mie.

Pe teritoriul României, 49.407 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.185 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 59.899 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 227 de persoane, potrivit gov.ro.

Fostul ministru al Sănătății a precizat faptul că pandemia nu va ajunge la sfârșit, în condițiile în care nu se imunizează 60% – 70% din populație. În condițiile în care se va merge în ritmul actual, ținta va fi atinsă abia în 2023:

(VEZI ȘI:ADRIAN STREINU CERCEL TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: “AM LĂLĂIT-O ÎN STILUL CLASIC ROMÂNESC. E HORROR!” + CÂND VOM SCĂPA DE MASCA DE PROTECȚIE)

”State europene, prin introducerea unor restricţii, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în aceste momente mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie (…) Vedeam un studiu din Danemarca, ţară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, şi îşi făceau griji de ceilalţi comunitari, românii şi bulgarii, care ar putea să întreţină această pandemie. Sunt discuţii şi sunt studii pe care fiecare stat şi le face, dar restricţiile nu vor întârzia să apară”, a spus Nelu Tătaru, arată Mediafax.

Sursa foto: Pixabay.ro

Cancan.ro