Abonare la google news

„Sistemul VAR se va implementa mai repede decât se crede!”. Marius Avram, anunțul pe care îl aștepta toată lumea

Fostul arbitru Marius Avram a vorbit despre implementarea VAR-ului, în fotbalul românesc. Acesta este optimist că sistemul de arbitraj video va fi introdus mai repede decât s-a preconizat inițial.

În ultima perioadă, între FRF și LPF a pornit un adevărat „război”, care are la bază implementarea VAR-ului în fotbalul românesc. Cele două foruri se acuză reciproc de interese ascunse.

La cea mai recentă Adunare Generală cu majoritatea conducătorilor cluburilor din Liga 1, s-a discutat despre introducerea VAR-ului în fotbalul românesc, însă părțile nu au ajuns la un numitor comun.

Citeste si:  Echipele de căutare-salvare ale DSU ar putea să intervină în Croația, după seismul devastator, dacă li se cere ajutorul

Marius Avram, anunțul pe care îl aștepta toată lumea

Fostul arbitru este de părere că sistemul de arbitraj video va fi implementat, în fotbalul românesc, mai repede decât s-a preconizat inițial. De cealaltă parte, Avram susține că pregătirea arbitrilor va fi îngreunată de pandemie, însă a găsit o soluție pentru această problemă.

„Cred că sistemul VAR se va implementa mai repede decât se crede! Din momentul în care începe pregătirea arbitrilor, care depinde de FRF, aceasta durează 6 luni minim. Se îngreunează prin faptul că este această pandemie, dar, dacă aplicăm modelul de la meciurile de fotbal, cu testări pentru COVID-19, nu cred că există niciun fel de problemă. Lăsând la o parte orice discuții, orice problemă care s-ar putea pune, orice dorințe de a conduce, de a coordona, trebuie să introducem VAR-ul în România. Asta e tot ce contează”, a declarat Marius Avram, la PRO X.

Citeste si:  Sergiu Buș, nerăbdător să plece din România: „Punem la punct ultimele detalii!”. Anunțul atacantului, după transferul de la FCSB | FOTO

Adrian Iencsi nu-și dorește apariția VAR-ului în fotbalul românesc

Fostul antrenor al Rapidului susține că își dorește să nu mai existe scandaluri pe tema arbitrajului din fotbalul românesc, însă nu crede că VAR-ul este „leacul” pentru acest flagel. În plus, Iencsi este de părere că sistemul de arbitraj video ia din frumusețea fotbalului.

Citeste si:  Alexandra Stan a recunoscut că este bisexuală. De ce s-a despărţit de ultimul iubit

„Nu sunt atât de dornic (n.r să fie implementat VAR-ul). Dar da, aș vrea să nu mai apară atât de multe scandaluri. Dar, chiar dacă va fi implementat acest sistem, tot vor apărea discuții și neînțelegeri. Un pic ia din frumusețea fotbalului, dar probabil că este necesar”, a declarat Adrian Iencsi, la ProSport Live.

Citeste articolul pe ProSport

 53 total views