vineri 8 octombrie 3:01 PM

Abonare la google news

Singurul fotbalist român inclus într-un top select l-a refuzat pe Becali. Care e povestea lui Cătălin Vulturar


În vârstă de doar 17 ani, Cătălin Vulturar e singurul fotbalist român inclus într-un top select. Celebra publicație The Guardian a realizat o listă cu cei mai talentați 60 de tineri fotbaliști din lume, iar numele lui Vulturar este prezent printre câteva nume celebre. El evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și este legitimat din toamna anului trecut la Lecce, în Italia.


Cătălin Vulturar, singurul fotbalist român inclus într-un top select realizat de The Guardian. Cum a fost descris

Publicația britanică The Guardian a realizat recent un top al celor mai valoroși 60 de tineri fotbaliști din lume, iar Cătălin Vulturar este singurul fotbalist român inclus prezent pe listă.
„Noua generație 2021: 60 dintre cei mai talentați tineri jucători din fotbalul mondial”, titrează The Guardian, care în continuare prezintă aleatoriu numele tuturor jucătorilor, împreună cu o scurtă descriere.
Steagul României este prezent pe listă mulțumită lui Cătălin Vulturar, un puști de 17 ani crescut de UTA Arad și care acum se luptă pentu un loc în prima echipă a italienilor de la Lecce.
Vulturar evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și în acest sezon are 4 meciuri jucate pentru echipa Primavera de la Lecce.

Vulturar este unul dintre cei mai tineri jucători care au jucat într-un meci din liga secundă din România. A debutat la UTA la vârsta de 14 ani, după ce antrenorii săi de la juniori au spus că este prea bun pentru nivelul la care juca. Mijlocașul central talentat a condus din postura de căpitan toate reprezentativele de juniori ale României pentru care a jucat.
În 2020, s-a mutat la Lecce, în Italia, unde se antrenează acum cu prima echipă. Jucătorul de picior stâng a fost în probe la Liverpool și Barcelona înainte ca oferta de la Lecce să vină”, l-a descris jurnalistul Emanuel Roșu pe Cătălin Vulturar, în The Guardian.

În topul realizat de britanici se află și jucători care s-au afirmat deja la cel mai înalt nivel. Printre aceștia se regăsesc:

  • Youssoufa Moukoko (16 ani – Borussia Dortmund și naționala U21 a Germaniei)
  • Gavi (17 ani – Barcelona și naționala mare a Spaniei)
  • Luka Romero (16 ani – Lazio și naționala U17 a Argentinei).

Cătălin Vulturar l-a refuzat pe Becali. Ce declara în urmă cu trei ani

Puștiul de 17 ani se antrenează deja cu echipa mare a celor de la Lecce și în curând își va face debutul. Pentru echipa Primavera, Vulturar a înscris un gol și a oferit o pasă decisivă în 24 de apariții.
Pe vremea când impresiona în Liga II din România și debuta la doar 14 ani, Cătălin Vulturar l-a fermecat instant pe Gigi Becali. Mare admirator al puștilor cu potențial, Becali nu a stat pe gânduri și a început asaltul asupra jucătorului.
Cu toate acestea, puștiul a refuzat-o pe FCSB și a ales să își continue ascensiunea la UTA.

Am avut ofertă de la FCSB, dar nu am vrut să merg pentru că fac deja antrenamente cu grupa de 2001 de la UTA și cred că mă pregătesc destul de bine acolo”, spunea Vulturar în decembrie 2018.

Trei meciuri a evoluat Vulturar pentru echipa mare a celor de la UTA Arad, înainte de transferul din 2020. Mijlocașul are o înălțime de 1.81 metri și în prezent este evaluat la 50.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

Potrivit presei arădene, Lecce ar fi plătit 500.000 de euro pentru Cătălin Vulturar. De asemenea, clubul a confirmat atunci că există bonusuri de performanță, clauze, dar și un procent dintr-un viitor transfer.

Italienii se miră că Drăgușin a refuzat naționala de tineret. ”La Sampdoria nu a bifat niciun minut. Este a patra opțiune”.

Playsport.ro