2 iunie 12:47 PM

Abonare la google news

Sindicatul internaţional al jucătorilor, îngrijorat de organizarea turneului Copa America în Brazilia

Sindicatul internaţional al jucătorilor de fotbal (FIFPro) şi-a exprimat „temerile serioase” în legătură cu organizarea turneului Copa America în Brazilia, una dintre ţările cele mai lovite de pandemia de coronavirus la nivel mondial, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat dat publicităţii marţi seara, organizaţia a precizat că mutarea competiţiei în Brazilia, după renunţările Columbiei şi Argentinei, desemnate iniţial drept co-organizatoare, nu este doar o decizie luată în ultimul moment, dar şi una care generează îngrijorare, în condiţiile în care „ţara gazdă se confruntă cu un număr alarmant de cazuri de Covid-19”.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`…

„Decizia ar putea avea implicaţii grave pentru sănătatea fotbaliştilor profesionişti, a staff-urilor tehnice şi a marelui public”, a precizat FIFPro.

Columbia a renunţat la Copa America din cauza crizei politice interne, iar Argentina din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus cu care se confruntă în această perioadă.

FIFPro a cerut Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL) să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că turneul nu îi va pune în pericol pe fotbalişti.

De asemenea, sindicatul a asigurat că „va susţine în totalitate” orice jucător care va decide să nu participe la competiţie, ca urmare a temerilor legate de sănătatea şi siguranţa sa.

După cum au anunţat marţi autorităţile braziliene şi responsabilii CONMEBOL, Copa America 2021 se va disputa între 13 iunie şi 10 iulie, cu porţie închise şi în sub un protocol sanitar strict, în patru oraşe braziliene, printre care şi Rio de Janeiro, gazda finalei Cupei Mondiale din 2014.

Marţi, Brazilia a înregistrat 2.346 de decese, iar numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în această ţară din cauza Covid-19 se apropie de o jumătate de milion. La nivel mondial, doar Statele Unite au înregistrat mai multe decese de la declanşarea pandemiei de coronavirus.

Campania de imunizare decurge de asemenea destul de lent în Brazilia, unde doar 10,5 la sută din populaţie a fost vaccinată complet până în prezent.

Citeste articolul pe Stiripesurse