marți 21 septembrie 6:00 PM

Abonare la google news

Simptomele de COVID diferă la cel vaccinați față de persoanele nevaccinate. Cum faci diferența


Ultimele cercetări arată faptul că semnele infecţiei cu coronavirus încep să se diferțieze în cazul celor vaccinaţi în comparaţie cu persoanele care nu s-au imunizat anti-COVID.


Astfel, în cazul persoanelor care s-au imunizat anti-COVID, strănutul repetat poate să fie un semn al infecţiei cu coronavirus varianta Delta, a spus medicul Amelia Dan, la Antena 3. De cealaltă parte, cei nevaccinaţi trebuie să fie atenţi la tuse. O tuse persistentă este un simptom al infecţiei cu Delta.

”Se pare că aceste strănuturi repetate sunt o caracteristică pentru infecţia cu noua variantă Delta, mai puţin decât pierderea mirosului şi gustului.Nu este obligatoriu ca infectarea cu varianta Delta să fie însoţită de pierderea mirosului. Evident, se asociază durerea de gât, tusea persistentă.

S-au făcut o serie de studii conform cărora, în cazul celor nevaccinaţi tusea persistentă este clar semnul de infecţie cu coronavirus, iar pentru cei care sunt vaccinaţi, fie cu o doză sau cu schema completă, persistă strănutul”, a precizat dr. Amelia Dan.

În rest, există şi simptome comune, precum dureri de cap, secreţii nazale.

”Simptomatologia clinică este comună cu a infecţiilor respiratorii: dureri de cap, secreţii nazale abundente şi strănutul repetat”, a adăugat medicul.

 6.789 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.082.701 pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Pexels.com

Cancan.ro