joi 28 octombrie 10:57 PM

Abonare la google news

Simona Halep s-a calificat fără emoţii în sferturile turneului Transylvania Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o, joi, pe rusoaica Varvara Graceva, cu 6-4, 6-2.


Halep (30 ani, 18 WTA), principala favorită, a obţinut victoria după o oră şi 14 minute de joc, în ciuda faptului că a acuzat dureri la spate în finalul primului set şi a avut nevoie de intervenţia medicului în pauza dintre seturi.

Începutul de meci a fost echilibrat, dar Halep a reuşit un break la 2-2 şi s-a desprins la 4-2, continuând cu acest avantaj până în finalul setului (6-4).


Halep a controlat jocul şi în setul secund, reuşind un prim break la 1-1, iar al doilea a venit la 4-2, astfel că a încheiat conturile cu 6-2.

Fostul lider mondial a avut un procentaj excelent la punctele făcute cu primul serviciu (81%), încheind cu 2 aşi şi 2 duble greşeli. Graceva (21 ani, 81 WTA), care a început cu lovituri în forţă, dar precizia acestora a scăzut în timp, a totalizat 3 aşi şi 3 duble greşeli.

Citiți și:
Emma Răducanu, calificată în sferturi la Transylvania Open, după ce a învins-o pe Ana Bogdan

Halep, care a obţinut trei din ultimele sale patru victorii contra rusoaicelor, şi-a asigurat un cec de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA. În sferturile de finală, Halep o va înfrunta pe Jaqueline Cristian (23 ani, 105 WTA).

Tot joi, Irina Bara şi Ekaterina Gorgodze (Georgia) s-au calificat în semifinale la dublu, după 7-5, 6-3 cu rusoaicele Alena Fomina/Ekaterina Iaşina.

Bara şi partenera sa, care au obţinut victoria după o oră şi 23 de minute, şi-au asigurat un cec de 3.800 de dolari şi 110 puncte WTA la dublu.

În semifinale, Bara şi Gorgodze vor înfrunta o pereche din România, câştigătoarele duelului Monica Niculescu/Gabriela Ruse – Irina Begu/Andreea Mitu.

În cealaltă semifinală, favoritele numărul doi, Aleksandra Krunic (Serbia)/Lesley Pattinama Kerkhove (Olanda), vor juca împotriva perechii Natela Dzalamidze (Rusia)/Kaja Juvan (Slovenia).

Krunic şi Pattinama Kerkhove au dispus joi, în sferturi, de cuplul Alexandra Ignatik/Andreea Prisăcariu cu 6-3, 6-7 (8), 10-8, în timp ce Dzalamidze şi Juvan le-au învins pe ucrainencele Liudmila Kicenok/Marta Kostiuk cu 6-4, 3-6, 10-7.

Editor : Liviu Cojan


Digi24.ro


Stirile.eu