sâmbătă 4 septembrie 8:12 PM

Abonare la google news

Simona Halep, dialog amuzant cu fratele ei


Simona Halep a avut un dialog amuzant cu fratele ei, Nicolae Halep, la scurt timp după ce și-a asigurat prezența în optimi la US Open. Simona a învins-o în turul 3 pe Elena Rybakina, scor 7-6 (13-11), 4-6, 6-3. Duelul a fost unul extrem de echilibrat și a durat peste 2 ore și 20 de minute.


Simona Halep, „urecheată” de fratele ei după meciul cu Rybakina

Simona Halep a fost atenționată de fratele ei, Nicolae Halep, pentru o declarație oferită imediat după victoria cu Rybakina. Aflată încă pe terenul de joc, Simona a spus că este încântată să fie prezentă în săptămâna a doua de la US Open după o pauză de trei ani. Fratele ei, care îi este și manager, i-a dat imediat mesaj și a anunțat-o că a comis o gafă. Mai exact, Simona Halep nu a mai fost prezentă în săptămâna a doua de la US Open de cinci ani.
Ulterior, Halep și-a asumat gafa la conferința de presă și a spus cu zâmbetul pe buze că a primit un mesaj de la fratele ei:

A fost o bătălie pe teren! Știam că va pune presiune pe mine și că va lovi puternic. Așa că mă așteptam la un meci greu. Sunt foarte fericită că am putut rămâne puternică mental în setul al treilea! A fost o mare victorie și o zi mare pentru mine, pentru încrederea mea și, de asemenea, pentru jocul meu.
Este frumos să fiu în a doua săptămână la US Open după cinci ani, pentru că am spus trei ani pe teren și fratele meu mi-a dat mesaj imediat și m-a corectat! Mi-a scris că sunt cinci, nu trei. Îmi fac mea culpa acum (râde!)”, a declarat Simona Halep, la conferința de presă de după meciul cu Elena Rybakina.

2015, cel mai bun an pentru Simona Halep la US Open

În 2016 a fost ultima oară când Simona Halep a evoluat în a doua săptămâna de la US Open. Ea a ajuns atunci până în sferturile competiției, unde a fost învinsă de Serena Williams, scor 2-6, 6-4, 3-6.
Totuși, cea mai bună performanță a Simonei de la US Open a avut loc în 2015. Atunci, ea a atins semifinalele Grand Slam-ului din SUA, unde a fost învinsă de italianca Flavia Pennetta, scor 1-6, 3-6.

Duel cu Elina Svitolina în optimi la US Open 2021

După victoria cu Rybakina, pentru Simona Halep urmează un nou test dificil. De data aceasta o va înfrunta pe Elina Svitolina. Ucraineanca de 26 de ani ocupă în prezent poziția a 5-a în clasamentul WTA și este în mare formă. Înaintea US Open, Svitolina a triumfat în turneul de la Chicago, unde a învins-o în finală pe Alize Cornet (31 de ani – 56 WTA).
În primele tururi de la US Open, ucraineanca a trecut de Rebecca Marino (30 de ani – 175 WTA), Rebeka Masarova (22 de ani – 231 WTA) și Daria Kasatkina (24 de ani – 27 WTA). Toate duelurile au fost câștigate de Svitolina fără să piardă set.

La capitolul întâlniri directe, ucraineanca conduce în fața Simonei Halep. Din cele 9 înfruntări, Elina Svitolina și-a adjudecat 5, iar Simona doar 4.
Și la capitolul duelurilor câștigate pe hard Svitolina conduce. Ucraineanca a învins-o de 3 ori pe Halep, în timp ce jucătoarea din România s-a impus doar de 2 ori.
Duelul Elina Svitolina – Simona Halep e programat duminică, 5 septembrie, nu mai devreme de ora 18:00.

Motivul care a produs revirimentul Simonei Halep. Detaliul care poate să îi aducă trofeul de la US Open.

Playsport.ro