26 septembrie 1:36 PM

Abonare la google news

Simion, întrebat dacă AUR va iniţia procedura de suspendare a lui Iohannis: În momentul în care găsim susţinere parlamentară, da, cu siguranţă

George Simion a fost întrebat în cadrul emisiunii Insider Politic dacă AUR se gândeşte la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

“Aşa ar fi normal, pentru că preşedintele trebuie să fie în afara luptei politice, un astfel de demers trebuia dus sau cel puţin iniţiat după alegerile din decembrie 2020, când preşedintele Iohannis a fost clar jucător activ electoral pentru PNL. A luat doar 25%. (…) Preşedintele trebuie să fie mediator, ori preşedintele face postări. Înainte avea o placă ”PSD, PSD”, ăsta era inamicul public şi dădea bine, acum a făcut o postare despre noi. Ori, extremişti, neextremişti, de dreapta, de stânga, cum vrea dânsul, nu cred că are voie să trateze un partid parlamentar care a fost votat de 600.000 de români aproape în felul ăsta. Şi pentru asta Klaus Iohannis merită suspendat şi de data asta, faţă de alte exerciţii similare, cred că românii o să-l dea jos pe Klaus Iohannis”, a precizat liderul AUR.

Întrebat dacă AUR va iniţia procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis, George Simion a răspuns: “În momentul în care găsim susţinere parlamentară, da, cu siguranţă, la fel cum am făcut şi cu moţiunea, mergem până la capăt. Poate o să existe dorinţă din partea PSD să renunţe la atitudinea asta prietenoasă faţă de Klaus Iohannis şi să meargă la război. Ştiu eu ce va mai face în continuare? Cert e că situaţia de fapt în care Klaus Iohannis este părintele PNL-ului şi nici măcar cu ceilalţi din coaliţie nu discută, nu este firească”, a conchis Simion.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul