Abonare la google news

Shakespeare, amendat cu 12 milioane de dolari pentru vandalism în timpul protestelor legate de moartea lui George Floyd

Dylan Shakespeare Robinson a pledat vinovat la acuzaţia de incendiere în decembrie 2020, fiind condamnat şi la patru ani de închisoare, scrie Digi24. Avocatul tânărului a spus că „nu există nicio şansă” ca aceasta să poată plăti amenda impusă de instanţă.

 

Ce s-a întâmplat la secţia de poliţie

În mai 2020, mii de oameni au ieşit pe străzile din Minneapolis să protesteze, după ce George Floyd a murit în timp ce era reţinut de poliţie. Ofiţerul Derek Chauvin, care ulterior a fost concediat şi găsit vinovat de crimă, a fost filmat stând cu genunghiul pe gâtul lui Floyd timp de nouă minute, în timp acesta era întins pe jos.

Citeste si:  „Ne omoară ca pe găini”. Armata a deschis din nou focul în Myanmar, ucigând aproape 100 de civili

 

Moartea lui George Floyd a provocat proteste de stradă, în timpul cărora au existat jafuri, incendieri şi violenţă.

 

Printre protestatari se afla şi Dylan Robinson. Potrivit procurorilor, Robinson a aprins un cocktail Molotov pe care apoi o altă persoană l-a aruncat asupra secţiei 3 de poliţie din Minneapolis. Camerele de supraveghere ale secţiei l-au filmat pe Robinson aprinzând cocktailul Molotov, iar mai târziu pornind un foc la primul etaj al secţiei de poliţie.

 

Dylan Robinson a pledat vinovat la acuzaţia de conspiraţie la incediere. Alţi trei bărbaţi au făcut acelaşi lucru în cadrul unei înţelegeri, dar încă nu au fost condamnaţi.

 

Avocatul lui Robinson, care îi reprezintă pe toţi patru, a spus că tânărul a fost evidenţiat în mod nedrept dintre miile de oameni implicaţi în proteste.

Citeste si:  Laura Pristăvița, regrete mari după ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Mi-aș fi dorit să se prelungească măcar cu un minut meciul, eram pe val”

 

Dylan Robinson a fost condamnat la patru ani de închisoare şi o amendă de 12 milioane de dolari. Potrivit procuraturii americane, restituirea sumei se va face prin diferite mijloace, inclusiv salarii, conturi bancare şi un plan de plăţi lunare stabilit de un judecător.

 

Tânărul va putea plăti „o sumă minusculă” din totalul amenzii, a spus avocatul său, adăugând că se aştepta ca şi ceilalţi trei acuzaţi să plătească o parte din daune.

 

Tasha Zerna, purtător de cuvânt al procuraturii locale, a declarat pentru BBC că va urmări recuperarea sumei de la Robinson pe durata încarcerării, plus încă 20 de ani după eliberare.

Citeste si:  Un grup de profesori din America cere ca Shakespeare să fie eliminat din programa şcolară, pentru că ar fi rasist și sexist. Oana Pellea: Se ajunge la cenzură

 

Aceasta nu este prima dată când o instanţă americană a impus o amendă uriaşă asupra unui acuzat. În 2018, un judecător din Oregon a condamnat un tânăr de 15 ani să plătească o amendă de 36 de milioane de dolari după ce acesta a recunoscut că a pornit un foc de vegetaţie care a fost stins abia după câteva luni. Deşi avocatul copilului a susţinut că amenda este absurdă, judecătorul a spus că este pe măsura faptei, întrucât nu a depăşit valoarea daunelor provocate de incendiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul