luni 23 august 7:06 PM

Abonare la google news

Sezonul intern la handbal feminin începe marți cu două meciuri tari, CSM București – Gloria Bistrița și SCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova. Programul complet al Cupei României


Sezonul intern la handbal feminin începe marți cu două meciuri tari, CSM București – Gloria Bistrița și SCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova. Jocurile se desfășoară în cadrul optimilor de finală ale Cupei României.


Programul transmisiunilor de la Cupa României din această săptămână poate fi văzut AICI. Partidele care nu sunt pe TVR pot fi urmărite online pe platforma TV a Federației Române de Handbal.

SCM Rm. Vâlcea este deținătoarea en-titre a Cupei României și Supercupei României, trofee care vor fi decernate la finalul săptămânii, la Brăila.

Sezonul intern la handbal feminin începe marți cu două meciuri tari, CSM București – Gloria Bistrița și SCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova

CSM București – Gloria Bistrița, meci programat marți, de la ora 18:00, este probabil cel mai așteptat din programul primei zile. Față în față vor fi echipele cu cele mai mari bugete ale momentului din Liga Florilor.

Ambele formații se antrenează doar de câteva zile în formule aproape complete, pentru că fiecare tabără mai are și probleme medicale în lot.

CSM București a disputat trei meciuri de pregătire în această vară: cu SCM Craiova (29-24), Debrecen (28-26) și Ferencvaros (32-30). Cristina Neagu și-a revenit după operație și face parte din lot. Emilie Hegh Arntzen, Ema Ramusovic, Tess Wester, Malin Aune, Yvette Broch, Marie Davidsen, Andreea Ailincăi și Alicia Gogîrlă sunt achizițiile efectuate.

Gloria Bistrița a avut mai multe meciuri de pregătire, dar majoritatea au fost disputate fără mai multe jucătoare. Rezultate: 23-27 și 31-30 cu Minaur Baia Mare, 24-20 cu HC Zalău, 18-24 cu Budaors, 22-23 cu Szombathelyi, 18-25 cu Thuringer, 18-24 cu Banik Most.

Kim Rasmussen este noul antrenor al echipei. Din acest punct de vedere, jocul cu CSM este și mai interesant, după ce danezul a câștigat Liga Campionilor cu echipa din București. Alexandrina Barbosa, Meike Schmelzer, Laura Moisă, Jovana Kovacevic, Ana Maria Iuganu, Sonia Seraficeanu, Valentyna Salamakha, Diana Lazăr și Florina Chintoan sunt transferurile efectuate în această vară de Gloria Bistrița.

Bobana Klikovac este una dintre cele mai importante jucătoare transferate de Vâlcea

SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova, derby-ul Olteniei, este un alt joc care nu trebuie ratat în turul 1 al Cupei României.

Pentru Vâlcea este primul joc oficial fără Florentin Pera, ajuns la CSKA Moscova. Goran Kurtes este noul antrenor principal. În pregătiri, Vâlcea a disputat multe meciuri amicale, nu mai puțin de 8 și le-a câștigat pe toate: cu Dacia Mioveni (31-22 și 29-21), Știința București (34-18), CSM Slatina (34-25, 29-21), Minaur Baia Mare (29-27), HC Zalău (26-21), Gloria Buzău (34-32). Lotul a fost întărit cu Yevgenia Levchenko, Elena Dache, Bobana Klikovac, Olga Gorshenina și Isabell Roch.

SCM Craiova este una dintre echipele care a efectuat printre cele mai puține achiziții în Liga Florilor. Au fost aduse două jucătoare nordice, norvegianca Hege Loken și daneza Melanie Bak, plus Ștefania Jipa și Oana Cîrstea. Pe lângă partida cu CSM București, formația lui Bogdan Burcea a mai înfruntat Știința București (37-23), Gloria Buzău (24-26 și 27-29) și Dunărea Brăila (25-27).

Programul complet al Cupei României

Turul 1 – marți, 24 august, Bistrița

10:10 (Sala Polivalentă): Minaur Baia Mare – CSM Slatina

12:50 (Sala LPS): Dacia Mioveni – Gloria Buzău

12:50 (Sala Polivalentă): Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila

15:30 (Sala Polivalentă): SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (TVR 2)

15:30 (Sala LPS): HC Zalău – CSU Cluj-Napoca

18:00 (Sala Polivalentă): CSM București – Gloria Bistrița (TVR 1)

18:10 (Sala LPS): CSM Deva – Stiința București

 

Turul 2 – miercuri, 25 august, Bistrița

Deva/Știința București – Zalău/Cluj

Mioveni/Buzău – Vâlcea/Craiova

CSM București/Bistrița – Cisnădie/Brăila

Rapid – Baia Mare/Slatina

Turneul Final Four va avea loc pe 28 și 29 august, la Brăila, iar meciurile sunt programate la orele 11.00 și 15.30 în fiecare din cele două zile.

Prosport.ro