Abonare la google news

Servicii gratuite, dar cu bani. Racordarea la gaze și electricitate va fi decontată de stat

  • Plătești pentru racordarea la gaze și electricitate și statul îți decontează cheltuiala
  • Banii pe care i-ai investit îți vor fi decontați într-un termen de 5 ani
  • După ce statul a dat gratuitate pentru racordări, solicitările au blocat sistemul

Reglementările de anul trecut au făcut racordarea la gaze și electricitate gratuită. Însă acest lucru a bombardat ANRE-ul cu solicitări. Așa că acum vin cu noi reglementări care tot la buzunarul oamenilor apelează.

Citeste si:  Jucătorii lui Dinamo îl așteaptă pe Nicolae Badea în „Ștefan cel Mare”. „Se vor rezolva multe dintre probleme!”

Legal, racordarea la rețele de gaze și energie electrică a devenit de anul trecut gratuită pentru consumatori și obligatorie pentru operatorii rețelelor de distribuție de gaze și elevtricitate.

După aceste reglementări, solicitările au devenit de patru ori mai multe și au blocat sistemul de investiții. Acest lucru a făcut ca și cei care doreau să plătească pentru servicii, nu mai puteau avea acces la ele.

Citeste si:  România a înregistrat printre cele mai mari creșteri din UE la prețurile pentru electricitate. Care a fost costul gazelor naturale

ANRE a anunțat că oamenii vor putea plăti pentru racordarea la energie electrică și gaze și vor putea să își recupereze banii în termen de cinci ani.

Dezvoltatorii au interdicția de a mai transfera către utilizatorii individuali cheltuielile cu finanțarea lucrărilor de realizare a reţelei electrice de interes public necesare pentru racordarea la energie electrică și gaze.

Citeste si:  ASF organizează cursuri gratuite pentru studenții interesați de piața financiară non-bancară

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 39 total views