26 septembrie 1:48 PM

Abonare la google news

Serghei Lavrov îşi continuă criticile la adresa summitului democraţiilor: „Este într-un spirit al Războiului Rece”

Şeful diplomaţiei ruse s-a arătat foarte nemulţumit de alegerea participanţilor la summitul democraţiilor.
Potrivit lui Lavrov, a cărui ţară susţine că este o democraţie în timp ce încalcă drepturile omului şi nu permite alegeri libere, SUA „deturnează dreptul de a decide în ce măsură o ţară îndeplineşte standardele democraţiei”.

„În esenţă, această iniţiativă este într-un spirit al Războiului Rece, deoarece declară o nouă cruciadă ideologică împotriva tuturor celor care nu se conformează”, a declarat ministrul rus în marja celei de-a 76-a Adunări Generale a ONU, care se desfăşoară până luni la New York.

Serghei Lavrov a mai emis critici la adresa summitului democraţiilor, o iniţiativă a administraţiei Biden. În mai, şeful diplomaţiei ruse susţinea că acest summit riscă să creeze noi fracturi.

De cealaltă parte,  secretarul de stat american Antony Blinken dădea asigurări că ţara sa va continua să se opună „cu forţă ţărilor care subminează ordinea internaţională” pretinzând că „regulile adoptate de toţi nu există” sau „încălcându-le cu voie bună”.

Primul summit al democraţiilor este prevăzut să aibă loc pe 9-10 decembrie anul acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul