31 mai 3:56 PM

Abonare la google news

Sensul giratoriu de la IKEA Timişoara, finalizat în timp record. Cum arată infrastructura construită în câmp FOTO

În timp ce pe şantierele deschise de municipalitate din Timişoara înaintează în ritm de melc, o investiţie privată arată cât de repede şi simplu se poate face o lucrare de infrastructură. Firma angajată de IKEA pentru a realiza un sens giratoriu, un drum colector şi lărgirea la patru benzi a unei străzi a avut nevoie de doar două luni şi jumătate pentru a ca lucrarea să fie aproape terminată. 

GALERIE FOTO

 

Asta în condiţiile în care data finalizării trecută pe panoul de pe şantier este 12 decembrie 2021. În plus, totul s-a făcut într-un câmp, fără ca acolo să fi existat vreodată infrastructură rutieră. 

 

Lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului), au demarat în 15 aprilie. În acelaş timp au început lucrările de lărgire la patru benzi a străzii Petru Ţuţea.

 

Acesta este primul pas pentru ridicarea celui de-al treilea magazin IKEA din România.

 

Conform panoului de pe şantier, manager de proiect Optim Project Management din Bucureşti, iar constructor este Baumpartner Baumtechnic care are sediul central în Belgia, la Bruxelles.

 

 

Noul magazin IKEA se va construi pe un teren aflat la intrarea în Timişoara, dare care aparţine de comuna Dumbrăviţa.

 

Centrul comercial va avea trei niveluri, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. Se preconizează ca magazinul să fie deschis în 2022. 


 

„Punem Dumbrăviţa pe harta Europei”

 

Magazinul IKEA va avea 250 de angajaţi şi va deservi o întreagă regiune, numai locuitorii Timişoarei sau ai Dumbrăviţei.

 

“Termenul maxim va fi de 12 luni, dar ei speră să-l termine mai repede. Probabil că în primăvara anului viitor o să fie gata. Punem Dumbrăviţa pe harta Europei. Nu vom mai fi o localitate periurbană din zona Timişoarei, vom fi o localitate unde există un magazin IKEA. Iar momentan, în România există doar la Bucureşti. Vom ajunge pe o hartă europeană a magazinelor IKEA, ceea ce mie mi se pare că este un lucru excepţionalCu siguranţă, tot ce înseamnă zona de vest a României, o parte din Ungaria şi Serbia, dar şi alte judeţe de la noi, vor veni să cumpere mobilă din magazinul de la Dumbrăviţa”, a declarat Horia Bugarin, primarul din Dumbrăviţa, la începutul lucrărilor.
 

Vă mai recomandăm:

Se construieşte infrastructura rutieră pentru viitorul IKEA de la intrarea în Timişoara FOTO

Au început lucrările de construcţie la primul IKEA din afara Bucureştiului. Întreaga zonă, reconfigurată FOTO

Efectul IKEA. Transformările dintr-o comună din Timiş, după descinderea gigantului suedez de mobilă FOTO

IKEA este pregătită să înceapă construcţia centrului de lângă Timişoara. Suedezii au cerut schimbarea amplasamentului sensului giratoriu

Duel de la distanţă între Ikea şi Mömax pentru piaţa de mobilă din România. Austriecii anunţă deschiderea unui nou magazin în Transilvania

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul