marți 19 octombrie 2:53 PM

Abonare la google news

Senatorul Alfred Laurențiu dezamăgit de prestația lui Dan Barna, propus ministru al Afacerilor Externe, la audierile din Parlament

Senatorul PSD Alfred Laurențiu a participat azi la audierea ministrului propus al Afacerilor Externe, Dan Barna, la audierile din Comisiile reunite de politică externe ale Senatului și Camerei Deputaților. El a remarcat superficialitatea și totala nepregătire în domeniu a candidatului în Guvernului Cioloș:


”Azi la ora 12 a avut loc audierea lui Dan Bârna, fiind nominalizat de Dacian Cioloș pentru Ministerul de Externe.

Ministerul de externe fiind un minister care are un rol extrem de important pentru imaginea Romaniei în relația cu partenerii strategici, cu instituțiile internaționale, UE, și un rol important în securitatea României.


În contextul în care acest portofoliu reprezintă cartea de vizita în diplomația pe care o dezvoltă ministerul de externe, l-am întrebat pe domnul Barna dacă este oportun sa ocupe acest fotoliu de ministru, în conditia în care asupra dumnealui planeaza suspiciuni rezonabile de fraudă, de fonduri europene pe care le-a gestionat în trecut în domeniu privat.

Eu consider că este extrem de important ca persoana care ocupă acest fotoliu, să fie de o probitate morală și de un profesionalism pe măsură, cu o experiență în zona de drept internațional, relații economice internaționale, un diplomat de carieră, cu o vasta practică iî domeniul diplomatiei.

Domnul Barna ocupând și locul de vicepremier în guvernul Cîțu, ar trebui să știe că Domnul Ministru Bogdan Aurescu atunci când a fost prezent în ședința de la comisie, a susținut că obiectivele principale pe agenda ministerului, erau prioritare, intrarea României în shengen, ridicarea vizelor, ridicarea mcv-ului, pentru România.

L-am întrebat pe domnul Barna cum crede că va putea să-și susțină punctele de vedere și să atingeți obiectivele acestea ațât de importante pentru România având în vedere situația prezentată.

Raspunsul Domnului Dan Barna destul de evaziv:

”nu este nici un fel de îndoială, lucrurile sunt foarte clare, dosarul este finalizat, clasat, evident fapta nu există, închid acest subiect pentru că nu e nimic de comentat”.

”legat de experiența relevantă în acest portofoliu și de perspectiva de a putea să fac aceste schimbări, abilitățile de negociator și experiența ca președinte USR, mă recomandă…”

Stiripesurse.ro


Stirile.eu