Abonare la google news

Selecţionata Spaniei şi-a piedut căpitanul Sergio Busquets, testat pozitiv la Covid-19, în pragul EURO 2020

Mijlocaşul Sergio Busquets (FC Barcelona), căpitanul selecţionatei Spaniei, a părăsit cantonamentul naţionalei ţării sale după ce a fost testat pozitiv la Covid-19, a anunţat Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) într-un comunicat, cu o săptămână înaintea startului EURO 2020, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ca măsură de precauţie, Spania nu va mai disputa meciul amical programat marţi împotriva Lituaniei, la care va fi înlocuită de selecţionata Under-21.

Busquets „a obţinut un rezultat pozitiv la ultimul test PCR efectuat în această dimineaţă” de către jucători, a anunţat duminică RFEF, care a precizat că „restul membrilor grupului au fost testaţi negativ”.

Jucătorul, care „a părăsit grupul într-un vehicul medical”, urmează să rămână în carantină timp de zece zile, potrivit protocoalelor UEFA şi ale guvernului spaniol.

Citește și: Contra-spionajul militar MOBILIZAT în cazul ASASINATULUI din Vest…

RFEF a adăugat că „atât lucrătorii, cât şi celelalte persoane cu care jucătorul a intrat în contact vor rămâne în izolare în cadrul selecţionatei”.

Jucătorii La Roja se vor antrena în mod individual, rămânând într-o bulă sanitară, în aşteptarea primului lor meci de la EURO 2020, împotriva Suediei, care va avea loc la Sevilla, pe 14 iunie.

Naţionala Spaniei, plasată în Grupa E a competiţiei, va mai înfrunta apoi Polonia, pe 19 iunie, şi Slovacia, pe 23 iunie.

Selecţionerul Luis Enrique, care a anunţat un lot de doar 24 de jucători, deşi limita impusă de UEFA este de 26 la această ediţie, are la dispoziţie până pe 12 iunie, cu o zi înainte de primul meci, să facă schimbări în lot.

„Măsurile sportive care e impun vor fi studiate în curând, în funcţie de evoluţia căpitanului echipei naţionale”, a subliniat Federaţia spaniolă de fotbal.

Staff-ul tehnic se teme în special de posibilitatea ca Busquets să fi infectat şi alţi coechipieri, conform cotidianului AS.

Sergio Busquets a moştenit banderola de căpitan al Spaniei după neconvocarea lui Sergio Ramos, fundaşul lui Real Madrid, care nu a jucat aproape deloc de la debutul acestui an, din cauza unei accidentări.

Spania este a doua echipă participantă la EURO 2020 care se confruntă cu un caz de infectare cu Covid-19, la cinci zile după ce portarul olandez Jasper Cillessen a fost testat pozitiv.

Selecţionerul olandez Frank De Boer a fost nevoit să renunţe goalkeeper, titularul obişnuit al naţionalei Oranje, care nu va mai participa astfel la EURO 2020.

Citeste articolul pe Stiripesurse