Abonare la google news

Şeful unui departament al Băncii Naţionale a Republicii Moldova a fost reţinut în cazul jafului de 1 miliard de euro

Șeful unuia dintre departamentele Băncii Naționale a Republicii Moldova (BNM) a fost reținut, joi, în urma unor percheziții efectuate în cadrul cazului de delapidare de 1 miliard de euro din sistemul bancar al țării, a anunţat serviciul de presă al Procuraturii Generale a republicii, transmite agenția TASS, citată de Rador.

Citeste si:  Un bărbat a vrut să intre în România, însă polițiștii l-au reținut pe loc când au descoperit cine este

„Perchezițiile au fost efectuate la domiciliul și în biroul fostului administrator special al Băncii de Economii, care conduce și unul dintre departamentele BNM. Acesta a fost reținut sub suspiciunea de abuz de serviciu. /…/ Măsurile de investigație sunt legate de cazul privind frauda bancară” – se arată în comunicat.

Amintim că, anul trecut, șase persoane au fost reținute în acest caz, inclusiv fostul guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova, Dorin Drăguțanu, adjunctul său Emma Tabîrță, viceguvernatorii în funcție Ion Sturzu și Aureliu Cincilei, precum și alte persoane responsabile. Aceștia sunt acuzați de complicitate la fraudă și de spălare de bani la scară deosebit de mare.

Citeste si:  2021 ar putea aduce cele mai ieftine bilete de avion. Companiile aeriene promit că vom zbura cu 9,99 euro


Citeste articolul pe G4Media

 50 total views