7 martie 2:01 PM

Abonare la google news

Șeful SANEPID Gorj, mort după ce ambulanța care-l transporta a rămas fără oxigen!

Șeful Sanepid Gorj, Adrian Dobrin, a murit la Spitalul din Râmnicu Vâlcea. Aparatul de oxigen de pe ambulanța care-l transporta spre București s-a defectat, iar medicii au decis să-l ducă la clinica din Vâlcea. Șeful SANEPID se infectase cu virusul SARS-COV-2 si urma să fie transferat de la Târgu Cărbunești la un spital din Capitală.

Mutarea urma să se facă sâmbătă după-amiază cu o ambulanță dotată cu sistem de ventilație. Numai că, între Horezu și Râmnicu Vâlcea, s-a defectat o siguranță a sistemului electric, iar aceasta a decuplat ventilatorul pacientului.

A decedat sau nu în ambulanță?

Medicii au depus eforturi uriașe și l-au resuscitat pe șeful Sanepid, acesta fiind transportat la Spitalul de Urgență din Vâlcea. A fost stabilizat, dar din păcate a decedat la Spitalul din Râmnicu-Vâlcea, conform surselor noastre. Șeful Sanepid era unul dintre cei patru angajați ai instituției care s-au infectat în ultimele două săptămâni.

„Pacientul a fost preluat de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești în jurul orei 15:05 pe ventilator pentru transferul la Spitalul Universitar din București. La intrarea în Râmnicu Vâlcea, saturația la pacient a început să scadă datorită faptului că una dintre siguranțele de la tabloul electric al mașinii a cedat, iar echipajul în momentul respectiv a trecut pe ventilare manuală pe balon.

Împreună cu dispeceratul au luat hotărârea de a intra cu pacientul în Unitatea de Primiri Urgență din Râmnicu Vâlcea. La 17:30 s-a predat pacientul la UPU și s-a stabilizat inițial pacientul, dar ulterior, datorită și stării destul de grave a acestuia, a început să se deterioreze, iar după două ore și jumătate, în jurul orei 20:00, a intrat în stop cardio-respirator, manevrele de resuscitare fiind inutile“, a declarat Constantin Mitroi, șeful Ambulanței Gorj.

Pe perioada stării de urgentă, Adrian Dobrin a ocupat funcția de director al Spitalului județean de Urgență Târgu-Jiu. La DSP Gorj sunt 4 salariați infectați cu noul coronavirus, printre care și el.

Șeful SANEPID Gorj avea mai multe probleme de sănătate

Șeful Ambulanței Gorj a menționat că pacientul avea mai multe probleme de sănătate.

„Pe lângă faptul că pacientul era pozitiv avea și o pneumonie acută masivă severă bilaterală, avea și insuficiență respiratorie, starea de sănătate a dumnealui era destul de gravă. Echipajul meu a rămas acolo, a participat și la manevrele de resuscitare, a rămas acolo până când pacientul a decedat. A fost o perioadă scurtă, s-a făcut ventilare manuală, iar UPU a stabilizat pacientul fără probleme, dar starea de sănătate a pacientului s-a deteriorat”, a mai precizat Cosmin Mitroi.

În ceea ce privește defecțiunea de la stația de oxigen, acesta a spus că revizia tehnică a ambulanței se face în fiecare an, dar verificare aparaturii medicale se face zilnic.

Citeste articolul pe BZI