2 iunie 2:00 PM

Abonare la google news

Șeful Gărzii de Mediu: În incendiul de la Brazi au ars peste 500 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase. Urmează să vedem care e pericolul din punct de vedere al poluării

Comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, miercuri, după ce a fost pe platforma societății Eco Burn din localitatea Brazi, județul Prahova, care a fost cuprinsă de un incendiu în cursul dimineții, că aici erau depozitate peste 500 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase și că se fac măsurători privind poluarea produsă.

Berceanu a precizat că incineratorul acestei societăți nu funcționa, pentru că avea activitatea suspendată, iar anul trecut și în cursul acestui an societatea a primit mai multe amenzi în legătură cu depozitarea, gestiunea și înregistrarea.

„Sunt 500 și ceva de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase care au ars. Urmează să vedem care e pericolul din punct de vedere al poluării”, a precizat șeful Gărzii de Mediu. Acesta a explicat că fumul s-a ridicat repede la o înălțime considerabilă, astfel că măsurătorile la nivelul solului nu au arătat poluare.

Întrebat dacă este posibil ca incendiul să fi fost provocat, Octavian Berceanu a replicat că toate ipotezele sunt luate în calcul.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna a declarat, miercuri, după ce a fost pe platforma societății Eco Burn din localitatea Brazi, Prahova, că așteaptă concluziile ISU privind cauza incendiului izbucnit în cursul nopții în hala incineratorului, precizând însă că în această hală era interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității.

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la Eco Burn, o societate de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum.

 


Citeste articolul pe G4Media