Abonare la google news

Securitatea sistemului IT a Curții de Conturi din Republica Moldova, este asigurată de compania unui consilier socialist

Începând cu ziua de luni, imediat după ziua alegerilor, pagina web a Curții de Conturi a încetat să mai funcționeze. Zilele trecute, Curtea de Conturi a declarat că pagina web a fost ținta unui atac cibernetic. Din declarațiile autorității, încă nu este clar dacă a fost distrusă toată baza de date sau doar pagina web.

Conform informației de pe pagina web a Agenției Achiziții Publice, în anul 2021, Curtea de Conturi a achiziționat un sistem de securitate informațională și a licenței, în sumă de 630 170 lei, fără TVA, de la Societatea Comercială DAAC SYSTEM. Același operator economic a livrat servicii de securitate informațională Curții de Conturi începând cu anul 2018, scrie revizia.md.

Printre asociații Societății Comercială DAAC SYSTEM, se regăsește consilierul municipal socialist Vasili Chirtoca, care deține o cotă parte de 50%. Companiile deținute sau controlate indirect de Vasili Chirtoca au reușit să câștige foarte multe contracte de achiziții de automobile și servicii de securitate informațională și de livrare a autoturismelor (inclusiv subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne).

Citeste articolul pe Stiripesurse