31 mai 3:50 PM

Abonare la google news

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, despre avionul deturnat de Lukaşenko: E piraterie la nivel de stat

„Consiliul Nord Atlantic a condamnat în termeni puternici aterizarea forţată în Belarus de săptămâna trecută. Această aterizare forţată a unui avion civil a pus în pericol vieţile pasagerilor şi a echipajului. Acest gest este inacceptabil şi violează normele ce guvernează Aviaţia civilă. Acest gest poate fi introdus în categoria pirateriei la nivel de stat”, scrie Digi24. 

El mai spune că acesta este „un incident ce ne arată modul în care regimul de la Minsk se opune principiilor democratice fundamentale”.

„Suntem în măsura să salutăm deciziile pe care UE le-a adoptat. UE are instrumente, NATO nu are şi suntem în favoarea unei anchete internaţionale care să aducă lumină şi transparenţă în jurul acestui incident”, a mai declarat Mircea Geoană, conform sursei citate. 

Mircea Geoană a mai declarat că NATO face apel ca Belarus să ofere „drepturi fundamentale la liberă exprimare”.„Poporul din Belarus trebuie să-şi aleagă calea”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul