vineri 26 noiembrie 12:43 AM

Abonare la google news

Se schimbă fotbalul definitiv! FIFA ar putea permanentiza cele cinci schimbări de jucători

Răsturnare de situație în fotbal! Regula celor cinci schimbări ar putea deveni permanentă în cazul în care va fi aprobată la reuniunea plenară a International Board (IFAB), garantul legilor fotbalului, care va discuta propunerile înaintate de organismul de conducere, transmite DPA.


Ce se va întâmpla cu regula celor 5 schimbări

Echipele de fotbal vor avea dreptul la cinci schimbări de jucători în timpul meciurilor, în cazul în care se va produce modificarea. Reuniunea oficialilor va avea loc pe 4-5 martie 2022. Atunci se va stabili cu exactitate dacă reglementarea se va adopta sau nu. Dacă FIFA va cădea de acord asupra celor cinci schimbări de jucători, regula va intra în vigoare abia în iulie 2022.

Din cauza pandemiei de coronavirus, IFAB a decis, în vara anului 2020, ca echipele să poată face 5 schimbări pe meci, în loc de 3. Totul, la propunerea FIFA. Amendamentul era valabil până la finele lui 2021 pentru competiţiile între cluburi şi până la 31 iulie 2022 pentru meciurile internaţionale.


Amendamentul temporar a fost conceput ţinând cont de impactul pe care îl putea avea asupra jucătorilor comprimarea calendarului competiţional şi posibilitatea disputării jocurilor, în cele mai diverse condiţii. Însă la acea vreme, regula urma să rămână în vigoare un an, până pe 31 iulie 2021.

Schimbările care ar putea da peste cap lumea fotbalului

Între timp, în vara acestui an, FIFA a prelungit-o până la finalul anului, pentru că boala încă face victime peste tot în lume, iar asta a dus ca această posibilitate să devină permanentă. Aceasta este ultima decizie a IFAB (Boardul Internațional al Fotbalului), entitate care se ocupă cu reglemantările și legile fotbalului. S-a menținut și regula ca toate cele 5 schimbări pe care le poate face o echipă să fie efectuate în interval de 3 ”ferestre”.

Pentru că noua regulă s-a dovedit a fi o decizie bună, FIFA ia în calcul să permanentizeze cele cinci schimbări de jucători. Mulți nu vor fi împăcați cu această schimbare. Însă nu au ce face, căci regulile trecuiesc respectate cu strictețe.

Reamintim că în momentul în care a fost testată regula celor cinci schimbări, fanii au fost extrem de revoltați. Se pare însă că vor fi nevoiți să se acomodeze cu ideea că viitorul fotbalului nu este în mâna lor.

Playsport.ro


Stirile.eu