duminică 5 septembrie 12:06 AM

Abonare la google news

Se retrage încă un nume mare din cliclism! A fost la înălțime în Turul Franței și Turul Italiei: „Vreau să alerg alături de soția mea!”


Rutierul irlandez Dan Martin a anunțat că se retrage, la vârsta de 35 de ani, după ce a reușit să se impună și într-o etapă din Turul Italiei, în ediția din acest an.


Aflat de anul trecut la Israel Start-Up Nation, Martin va părăsi competițiile profesioniste la finalul acestui sezon.

Irlandezul a terminat de șase ori între primii 10 în marile tururi, iar în Vuelta din 2020 a încheiat chiar pe locul al treilea.

Dan Martin se retrage la 35 de ani: „A venit ziua să-mi iau rămas bun!”

Dan Martin, rutierul cu victorii de etapă în Turul Franței, Turul Italiei și Turul Spaniei, se pregătește de ultimele curse din carieră.

„După 14 sezoane, am decis că a venit ziua să-mi iau rămas bun. Deși m-am gândit mult la această decizie importantă, simt că este momentul potrivit să realizez multe alte lucruri. Încă îmi place ciclismul și sunt competitiv. Am întâlnit atât de mulți oameni fantastici, care m-au ajutat în viață și am avut alături de ei experiențe incredibile”, a fost mesajul lui Dan Martin, printr-un comunicat de presă.

Irlandezul a obținut în total 22 de victorii și a reușit să se impună în Liege-Bastogne-Liege (2013), iar apoi în Il Lombardia, un an mai târziu.

Turul Marii Britanii, Campionatul Mondial și Il Lombardia sunt ultimele provocări din cariera lui Dan Martin.

Prosport.ro