Abonare la google news

Se modifică Legea Spălării Banilor. Firmă de avocatură: societățile cu asociaţi persoane fizice sunt obligate să declare anual beneficiarul real al activităţii,

Legea Spălării Banilor se modifică de vineri, iar firmele cu asociaţi persoane fizice sunt obligate să declare anual beneficiarul real al activităţii, se arată într-un comunicat transmis de firma de avocatură ONV LAW, citat de News.ro. Avocații mai precizează că revine declaraţia anuală, ceea ce înseamnă un pas birocratic în plus.

“Începând de astăzi (n.r- vineri) intră în vigoare Legea 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, anunţă ONV LAW. Firma de avocatură susţine că principala modificare este că şi persoanele juridice (firmele) cu asociaţi doar persoane fizice, care erau exceptate până în prezent, trebuie să declare beneficiarul real al activităţii economice la Registrul Comerţului.  „De asemenea, o altă modificare este că firmele cu asociaţi persoane juridice trebuie să depună anual declaraţia privind beneficiarul real. Acesta este un pas birocratic în plus ce va crea multe neînţelegeri la nivelul antreprenorilor referitor la momentul depunerii declaraţiei”, afirmă avocatul şi specialistul în drept comercial în cadrul ONV LAW, Ana Petrescu. Înainte de aceste modificări, declaraţia trebuia depusă doar la înmatriculare şi ori de câte ori intervenea o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real declarat, iar aceste obligaţii rămân de asemenea valabile.

Citeste si:  Ordinul cu noile criterii de carantinare a fost revocat de Florin Cîțu

Conform noilor reglementări, s-a reinstituit obligaţia depunerii declaraţiei anuale. Aceasta se depune la Registrul Comerţului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale, iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

Citeste si:  FMI îşi modifică prognoza de creştere a economiei globale, pe fondul speranţelor induse de vaccin

Citește integral pe economedia.ro


Citeste articolul pe G4Media