Se întâmplă chiar acum la granița cu Ungaria. Poliția română e în alertă

La granița de vest a României este un trafic infernal, spun autoritățile vamale. Astăzi, conform unui comunicat, a crescut numărul de autovehicule de transport marfă, spre ieșirea din țară. În această dimineață  s-a creat un ambuteiaj la granița de vest a României.

Trafic intens la granița de vest a României

Dacă în ultimele zile ale săptămânii trecute, traficul la graniță a fost în parametrii normali, în această dimineață de 23 februarie 2021, s-a constatat o creştere a numărului de autovehicule de transport marfă care vor să treacă granița spre Ungaria.

Comunicatul Poliției de Frontieră spune că autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare la aceste puncte de trecere a frontierei de la granița de vest. Din acest motiv s-au aglomerat arterele de trecere și s-au înregistrat timpi mai mari de aşteptare.

Citeste si:  Gaziantep a făcut anunțul pe care îl aștepta toată lumea! Ce se întâmplă cu Marius Șumudică: „Antrenorul nostru a semnat!”

”Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria. Autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule.”, se spune în comunicatul dat de Poliția de Frontieră.

Suplimentarea de personal nu rezolvă situația

Autoritățile vamale din zonă au luat măsuri de a fluidiza traficul spre graniță. În comunicat se mai precizează că s-a suplimentat personalul vamal tocmai pentru a optimiza timpii de așteptare. Cu toate astea a crescut considerabil numărul de autovehicule de transport marfă. Marea lor majoritate așteaptă, încă de azi dimineață, să treacă granița de vest.

”Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră. S-a dispus suplimentarea arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi P.T.F. Borş, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.”

Traficul de autoturisme personale și transportul de persoane la granița de vest a României, se desfășoară în condiții optime. În acest caz nu sunt întârzieri și nici timpi mari de așteptare.

Citeste si:  Mihai Chirica, omul racolat de Costel Alexe în PNL, vrea ca acesta să-și continue mandatul de președinte al Consiliului Județean Iași pe durata anchetei DNA. ”Singul lucru care l-ar scoate din cărți este doar un arest preventiv”

Sursa: PlayTech

 6 total views