Abonare la google news

Se deschid peste 70 de cabinete pentru vaccinare! Unde se află noile centre

Un număr de 73 de noi cabinete pentru programare în vederea imunizării cu vaccinul Moderna se vor deschide din data de 15 martie. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinarea la noile centre va începe pe 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Astfel, potrivit CNCVA, un număr de 4.300 de persoane se vor putea vaccina zilnic.

Noile puncte de vaccinare funcționează atât în centre deja existente, cât și în alte locații identificate de autoritățile locale/județene.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Programările se fac individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

Unde se află noile centre

Distribuția celor 73 de centre la nivel național se va face în 24 de județe din țară și în București: Arad (5), Argeș (3), Bacău (4), Bihor (3), Bistrița-Năsăud (3), Botoșani (3), Brașov (2), Caraș-Severin (2), Constanța (4), Covasna (1), Dâmbovița (2), Galați (3), Giurgiu (2), Harghita (1), Hunedoara (3), Ialomița (2), Ilfov (4), Neamț (2), Olt (2), Prahova (2), Satu Mare (2), Suceava (4), Timiș (5), Tulcea (1), Vrancea (3), București (5).

 

Citeste articolul pe Cancan