duminică 9 mai 4:01 PM

Abonare la google news

Screciu, după ce Universitatea Craiova a ieşit din lupta pentru titlu: „Suntem trişti, dar Ouzounidis ne-a rugat să strângem rândurile”. Cupa României a rămas principalul obiectiv

După ce Universitatea Craiova a pierdut în deplasările cu Clinceni şi Sepsi şi a ieşit practic din cursa pentru titlu, dezamăgirea este mare în cadrul lotului oltenilor.


Jucătorul vicecampioanei, Vladimir Screciu (21 de ani), recunoaşte că starea de spirit nu este deloc una plăcută în Bănie, dar că antrenorul Marinos Ouzounidis face eforturi să le redea moralul alb-albaştrilor, mai ales că urmează un meci important pentru păstrarea locului 3, cu FC Botoşani, astăzi, de la ora 19, pe „Ion Oblemenco”.

„Suntem trişti, este dificil să trecem cu vederea faptul că am învins rivalele la titlu după care am pierdut în meciuri consecutive cu echipele de pe locurile 5 şi 6. Dacă ar avea cineva un răspuns, cred că l‑am şti cu toţii deja, dar nu cred că poate nimeni să explice. Mister ne‑a rugat să strângem rândurile, să trecem peste dezamăgire şi să câştigăm cu Botoşani, pentru că avem mare nevoie de o victorie care să ne redea încrederea în forţele noastre.


Ştiu doar că este dureros, vreau să‑i asigur pe suporteri că simţim la fel ca ei aceste eşecuri. Chiar nu cred că are sens acum să căutăm vinovaţi sau să arătăm cu degetul, sincer nici nu cred că există aşa ceva, pur şi simplu am avut două zile foarte rele, în care nici noi nu am jucat suficient de bine, dar am avut şi mult ghinion”, a declarat Vladimir Screciu pentru revista oficială a clubului din Bănie, numărul dedicat partidei de azi, cu FC Botoşani.

Cupa României, obiectiv principal în Bănie

Vladimir Screciu spune că principalul obiectiv pe acest final de sezon este Cupa României, mai ales că sunt şanse că finala să se joace cu spectatori. În turul semifinalei, Universitatea aCraiova învins Viitorul Pandurii cu 3-0, iar returul este miercuri, 12 mai, la Târgu Jiu.

„E important este să ajungem în finala Cupei, suntem 100% concentraţi pentru manşa retur de la Târgu Jiu. În ceea ce priveşte posibilul adversar, nu cred că contează dacă va fi Astra sau Dinamo. Ce contează mai mult este că am auzit că finala Cupei s‑ar putea juca cu spectatori în tribune, iar să ne reauzim şi revedem fanii după atâta vreme ar fi ceva minunat” spune Screciu.

Accidentări în serie în ultimii ani

Vladimir Screciu crede că nu s-a impus în Belgia şi nici ca titular la revenirea în Bănie, din princina accidentărilor care s-au ţinut lanţ.

„Am avut o perioadă dificilă în special din cauza accidentărilor care s‑au ţinut lanţ de mine, încă de la plecarea de la Universitatea în Belgia. Sper să scap cât mai curând de aceste ghinioane şi să revin, pentru că cred că am arătat la ce nivel pot să joc şi simt că pot să depăşesc acel nivel. Iniţial am făcut o ruptură musculară destul de gravă, la doar trei săptămâni de la transferul în Belgia. Antrenamentele erau mult mai intense, cred că a fost şi acela un factor important.

Apoi, imediat după ce‑mi revenisem după acea ruptură, am avut o accidentare groaznică – mi‑am rupt glezna. Ulterior, după ce glezna mi s‑a refăcut, au mai urmat alte câteva probleme musculare, nici nu mai ştiu câte. Lucrez intens însă cu preparatorii fizici şi am încredere că voi trece peste toate acestea. Vreau să rămân la Craiova, mă simt foarte bine aici. Eu zic că dacă voi fi sănătos cu siguranţă o să fiu un membru important al acestei echipe. Sunt sigur că inclusiv eu voi juca mai des, mai ales dacă voi reuşi să fiu într‑o formă fizică bună”, a declarat Screciu

Amintiri frumoase din Champions League, la Genk

Vladimir Screciu a fost campion acum doi ani cu Genk, deşi nu a prins niciun minut în sezonul respectiv şi nici în Champions League, în special din cauza gravelor accidentări cu care s-a confruntat, însă spune că a rămas cu multe amintiri plăcute din perioada petrecută în Belgia.

„Dacă exclud accidentările care m‑au ţinut departe de teren, deşi e greu să fac asta, a fost o perioadă frumoasă, din punct de vedere uman, ca să zic aşa. Au fost nişte momente grozave când am câştigat campionatul şi supercupa cu Genk, iar apoi am ajuns în Champions League şi, chiar dacă eu personal nu am jucat, am ajuns să‑mi văd colegii şi prietenii jucând pe stadionul lui Liverpool şi pe cel al lui Napoli, în nişte atmosfere incredibile. Per total au fost nişte amintiri foarte frumoase” a declarat Screciu.

2 milioane de euro a plătit Genk pentru Screciu, în 2018

600.000 de euro este acum cota lui Screciu

0 (zero) meciuri a jucat Screciu în două sezoane în care a fost sub contract cu Genk

59 de meciuri a jucat Screciu la Universitatea Craiova, fără a marca vreun gol

16 ani şi 8 luni avea Screciu când a debutat la Craiova, într-un meci cu FCSB

Prosport.ro


Stirile.eu