17 martie 5:01 PM

Abonare la google news

Şcolile şi grădiniţele din Popeşti-Leordeni se închid timp de 14 zile

Rata de infectare cu Covid-19 a depăşit incidența de 6 cazuri la mia de locuitori în oraşul Popeşti-Leordeni, județul Ilfov, iar în baza Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Educaţiei (din 06.03.2021), unităţile de învăţământ din localitate se închid pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, începând cu data de 18 martie, şcolile și grădinițele din localitate se vor închide pentru o perioadă de două săptămâni. Anunțul a fost făcut, pe Facebook, chiar de către primarul localității ilfovene, Petre Iacob:

Școlile și grădinițele din Popești-Leordeni se vor închide pentru o perioadă de 14 zile începând de mâine. Fac apel iarăși cu această ocazie la întreaga comunitate, să ne mobilizăm împreună, să respectăm măsurile de protecție impotriva răspândirii noului Coronavirus și să conștientizăm că scăderea sau creșterea ratei incidenței la mia de locuitori, depinde doar seriozitatea cu care această pandemie este tratată de fiecare localitate în parte”…

Capitala, la un pas de lockdown? 1.245 de cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore. În Ilfov numărul se triplează

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În scenariul roşu sunt 8 judeţe din ţară şi Municipiul Bucureşti.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Vezi aici distribuția pe județe a cazurilor totale și a celor noi!

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.361. Dintre acestea, 1.266 sunt internate la ATI.

România, 10.000 de noi cazuri pe zi! Vârful valului 3 de pandemie, atins la începutul lui aprilie

România, 10.000 de noi cazuri pe zi! Nu acum, dar curând, spun specialiștii, care întrevăd vârful valului 3 al pandemiei Covid-19 undeva spre începutul lunii aprilie. Deocamdată, se observă doar că valul 3 este cel mai agresiv dintre toate, prezentând forme grave la pacienții infectați.

De fapt, spun medicii, dacă ar fi să alegem o culoare pentru situația actuală, atunci aceasta ar fi „roșu”. Pentru toată regiunea de Est a Europei!

Citeste articolul pe Gandul