sâmbătă 20 noiembrie 8:23 PM

Abonare la google news

SCM Râmnicu Vâlcea se califică în grupele EHF European League! Echipa din România a învins-o pe Amara Bera Bera

SCM Rm. Vâlcea a acces în grupele EHF European League, după ce a câștigat sâmbătă manșa retur disputată în Spania, 29-27 (10-14) cu Super Amara Bera Bera. În jocul tur, disputat săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea, SCM câștigase cu 34-28.


Formația pregătită de Bent Dahl a avut emoții în prima repriză, iar ibericele relansaseră calificarea la pauză, când conduceau cu 14-10. În partea secundă, însă, ca și în manșa tur de la Râmnicu Vâlcea, SCM a apăsat pe accelerație și a întors rezultatul. Ibericele au condus cu 21-17 în minutul 42 și încă mai sperau, dar finalul a aparținut oltencelor. Hosu a închis poarta, SCM a egalat în minutul 55 (25-25) și la final s-a impus cu 29-27.

Antrenorul echipei vâlcene, norvegianul Bent Dahl este mulțumit că jucătoarele sale au rămas calme, deși au fost conduse cu 4 goluri. ”Am trecut de la agonie la extaz, dar sunt fericit că am reușit să controlăm jocul după prima repriză și am rămas calmi. Urmează o pauză și avem timp mai mult să lucrăm din greu și să scăpăm de aceste momente de oscilație în joc.


Cheia succesului este să fim mult mai bine pregătiți fizic și să ducem cu brio a doua repriză. Jucătoarele care au revenit după accidentări au acum posibilitatea să capete un plus la pregătirea fizică și ne vom ocupa în mod special de ele. Sunt bucuros că putem să reprezentăm Municipiul Rm. Vâlcea în grupele EHF European League și avem posibilitatea să mai jucăm meciuri pe teren propriu, unde sperăm să avem alături și suporterii într-un număr cât mai mare” a spus Bent Dahl.

Măgura Cisnădie și Gloria Buzău urmează în grupele EHF!

Alte două echipe românești, Măgura Cisnădie și Gloria Buzău luptă duminică pentru a intra în grupele EHF European League. La Buzău, Gloria înceracă să recupereze marja de 4 goluri în disputa cu Storhamar (Norvegia), nordicele câștigând în tur cu 31-27. La Cisnădie, Măgura își propune calificarea, după ce a remizat în tur, în deplasare, 22-22 cu DVSC Schaeffler (Ungaria). Vicecampioana Minaur Baia Mare este calificată direct în grupele competiției.

SCM Rm. Vâlcea: Roch 1, Hosu 1, Rus – Klikovac 7, Dache 4, Gorshenina 3, Nikolic 3, Florica 3, Gonzalez 3, Bucur 2, Elghaoui 1, Glibko 1, Liscevic, Levchenko, Dăscălete, Lupei.

 

Prosport.ro


Stirile.eu