duminică 26 septembrie 6:00 PM

Abonare la google news

Scandalul plecării lui Giedrius Arlauskis de la CFR Cluj lămurit de Florin Prunea: „Eu asta cred”


Giedrius Arlauskis nu mai dorește sub nicio formă să rămână la CFR Cluj. Portarul lituanian în vârstă de 33 de ani a fost extrem de supărat după demiterile lui Marian Copilu și Marius Șumudică de la echipa din Gruia.


La acel moment el chiar a încercat să provoace o revoltă în cadrul lotului pentru a-i face pe oficialii clubului să revină asupra deciziei. Demersul său nu a avut însă succes, iar Copilu și Șumudică au fost demiși în cele din urmă.

Giedrius Arlauskis este decis să plece de la CFR

Se știe faptul că Arlauskis este extrem de apropiat de Marian Copilu. De altfel, fostul președinte de la CFR este și motivul pentru care portarul a ales să revină la CFR în martie.

După demiterea acestuia, Arlauskis a plecat în țara natală sub pretextul unei accidentări. Ulterior, el i-a informat pe oficialii campioanei că nu mai dorește să rămână în România.

El le-a cerut acestora să îl lase să plece liber de contract, în condițiile în care oricum înțelegerea sa urmează să expire la finalul acestui sezon. S-a speculat că Giedrius Arlauskis ar urma să semneze cu o echipă din Golf, zonă unde a mai evoluat în trecut.

Foarte multă lume se aștepta ca lituanianul să revină la sentimente mai bună odată cu revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a formației clujene. Portarul are de asemenea o relație extrem de bună cu antrenorul de 53 de ani. „Bursucul” este cel care l-a adus pe Arlauskis în România pe vremea când antrena Unirea Urziceni.

Cei doi au obținut performanțe fantastice la echipa ialomițeană. Au cucerit titlul în Liga 1 în 2009 și au făcut un număr record la acea vreme de puncte în UEFA Champions League, respectiv 8.

Cum a comentat Florin Prunea situația portarului lituanian

Cu toate acestea, se pare că decizia lui Giedrius Arlauskis este definitivă și nu poate fi schimbată în niciun fel. S-a speculat că există anumite tensiuni între Dan Petrescu și fotbalist. Speculații infirmate însă de Florin Prunea, un apropiat al antrenorului CFR-ului.

Fostul portar al „Generației de Aur” a explicat de ce nu crede că decizia lui Arlauskis de a pleca de la CFR are vreo legătură cu Dan Petrescu. De asemenea, Prunea a comentat și ultimele evenimente de la formația din Gruia.

Nu știu dacă Petrescu a renunțat sau Arlauskis a plecat. Eu cred că Arla și-a decis viitorul la echipă. El a vrut să plece, nu cred că a fost dat afară de Petrescu. Pentru că în mandatele anterioare, mi-aduc aminte, mă întâlneam în aeroport cu ei și erau împreună, tot timpul îl vedeam împreună cu Arlauskis. L-a avut și la Urziceni, l-a avut și la alte echipe. A câștigat cu el.

Nu cred că a fost decizia lui Dan Petrescu, sincer. Este o situație grea la CFR Cluj, ei n-au niciun atacant. E destul de interesant atacantul ăsta Sacko de la Denizlispor. Dacă marca la ei, nu era liber de contract acuma. Nu arată rău, dar l-ai adus acuma, e în urmă cu pregătirea, probabil o să fie bun de joc în octombrie. CFR-ul are probleme de lot, lucruri evidente”, a spus Florin Prunea potrivit Prosport.ro.

Playsport.ro