Abonare la google news

Scandalul datelor despre vaccinare. Kelemen Hunor: Nu s-a discutat despre remaniere. Premierul decide

Vicepremierul Kelemen Hunor susține despre scandalul datelor despre vaccinare că nu există un conflict între premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Kelemen Hunor a dat asigurări într-o intervenție la Digi24 că nu s-a pus problema remanierii ministrului. Aceasta a precizat că o asemenea măsură nu s-a discutat în cadrul coaliției de guvernare, iar o decizie în acest caz ar fi luată de premier și președinte.

Scandalul datelor despre vaccinare: „În cabinet, între noi, nu există niciun scandal”

„Nu e un scandal. Eu nu văd scandalul. Vin de la o întâlnire cu colegii de cabinet, eram împreună cu premierul și cu ministrul Sănătății și cu alți colegi. Nu e niciun scandal. Poate e în presă. Nu știu, eu nu mă uit la presă, nu citesc de dimineață până seara. În cabinet, între noi, nu există niciun scandal”, a declarat vicepremierul.

De asemenea, aceasta a punctat faptul că între premier și miniștri trebuie să există o bună comunicare. Totodată, a susținut că Vlad Voilculescu ar fi trebuit să îl informeze pe prim-ministru înainte de publicarea datelor, astfel încât șeful Guvernului să nu afle acest aspect din presă.

Citeste si:  Când va începe cea de-a treia etapă de vaccinare din România

„Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat”

„Nu s-a supărat nimeni. Într-o coaliție apar astfel de chestiuni, mai ales la început. Transparența este necesară. Asta nu se poate pune sub semnul întrebării. Am susținut, vom susține o transparență în ceea ce privește deciziile, pregătirea deciziilor, mai ales în pandemie. Dacă vrem să existe încredere în autorități din partea cetățenilor, atunci transparența atunci trebuie să fie, dacă se poate, maximă. Pe de o parte. Pe de altă parte, când tu, un ministru, ministrul Sănătății, de data aceasta, publici niște date, trebuie să vorbești cu premierul, că așa e corect. Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat și ce date ai pus pe site”, a mai susținut Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „Toată lumea este de acord că trebuie să existe transparență”

„Ceea ce era de spus s-a spus, au fost publicate acele liste și toată lumea este de acord că trebuie să existe transparență, în limitele legale”, a precizat vicepremierul.

Totodată, Kelemen Hunor a susținut că din punctul său de vedere incidentul referitor la datele despre vaccinare este unul încheiat.

„Deci, stau împreună oamenii și la această oră, discută lucruri importante, despre PNRR, mă întorc și eu acolo, nu există niciun conflict. Deci, haideți să ne liniștim. Niște discuții se întâmplă în orice coaliție, dacă vreți, la orice loc de muncă. Asta nu înseamnă că este un conflict”, a mai declarat vicepremierul.

Cine face remanierea unui ministru

„Nu am discutat de nicio remaniere. Premierul aici a clarificat lucrurile, am citit și eu astăzi după-amiază pe flux că nu a cerut demisia ministrului Voiculescu, deci nu e vorba de remaniere, nu s-a discutat acest lucru. Mecanismul este că premierul decide, în coaliție discută, bineînțeles că premierul face remaniere, cu președintele, dar în coaliție se discută cu liderii de partide și cu premierul, dacă este cazul, dar nu a fost cazul, nu s-a discutat acest lucru”, a explicat Kelemen Hunor.

 

Citeste si:  Horoscop 2021. Cele mai puternice zodii, nu ai ce să faci în fața lor

Citeste articolul pe Gandul

 53 total views