miercuri 13 octombrie 3:57 PM

Abonare la google news

Scandal pe tema închiderii şcolilor din Ilfov. Sorin Cîmpeanu nu e de acord

Scandal pe tema închiderii tuturor şcolilor din Ilfov. Sorin Cîmpeanu spune că DSP Ilfov îşi depăşeşte atribuţiile legale, încălcând Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021.


Scandal pe tema închiderii tuturor şcolilor din Ilfov. Ministrul Educaţiei a răbufnit

„DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de invatamant din IF!

1. Sunt scoli in localități din mediul rural in care rata de infectare este mică (diferit fata de scolile din localitățile in care rata de infectare este foarte mare).


2. Sunt scoli foarte aglomerate in care se învață in 2-3 schimburi, cu un nr maxim de elevi in clasa si sunt scoli in care se învață intr-un singur schimb, cu un nr mic de elevi in clasa.

3. Sunt scoli in care nu este niciun caz de infectare in rândul elevilor si profesorilor si sunt scoli in care sunt zeci de cazuri de infectare.

4. NU exista cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată in online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de invatamant.

5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!

6. Nu avem cunoștința ca DSP sa fi făcut ancheta epidemiologica la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de invatamant din IF.

In concluzie, solicitarea DSP IF a fost făcută in afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de invatamant și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației in starea de alerta”, a transmis Ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Ilfov ar putea intra în carantină, după ce rata de infectare a ajuns la 15 la mie. TOATE şcolile din judeţ se închid de luni

Şeful DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Acesta spune că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.  Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă . Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov.

Schimbarea este una foarte bună în contextul epidemiologic, eu ţin foarte mult cont de starea de bine a cetăţeanului şi a elevilor, să nu le luăm entuziasmul de a merge la şcoală, am încercat, nu s-a putut”, a declarat şeful DSP Ilfov, potrivit News.ro.

DSP Ilfov propune o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 octombrie, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în funcţie de rata incidenţei.

Citeşte şi Noi şcoli din Capitală își suspendă cursurile cu prezenţă fizică din cauza infectărilor COVID. Printre ele se află şi colegiile „Gheorghe Lazăr” și „I.L. Caragiale”
 

Romaniatv.net


Stirile.eu