luni 24 mai 9:36 AM

Abonare la google news

Scandal în sânul Bisericii Ortodoxe din Iași! A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a îi liniști pe enoriași


Un scandal de zile mari a avut loc în sânul Bisericii Ortodoxe din Iași. Protagonistul a fost un preot caterisit, care a intervenit peste slujba organizată de actualul preot. Enoriașii s-au revoltat și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a liniști apele.


Întreg incidentul a avut loc în ziua sărbătoririi Sfinților Constantin și Elena, atunci când oamenii din comuna Răducăneni au participat la slujbe de pomenire a morților în cimitirul din localitate. Slujba a fost deranjată de un preot caterisit care a apărut în cimitir și a început să cânte „Hristos a Înviat!”, acoperindu-l astfel pe preotul care slujea.

Preotul care a tulburat slujba a fost caterisit în urmă cu șapte ani, pentru comiterea mai multor abateri. Intervenția acestuia nu a fost deloc pe placul enoriașilor, care au început să strige la el și au încercat să îl de afară din cimitir. (CITEȘTE ȘI: UN PREOT S-A CREZUT LA CURSELE DE FORMULA 1! CU CE VITEZĂ L-AU PRINS OAMENII LEGII CIRCULÂND LA VOLANUL AUTOTURISMULUI)

A fost nevoie de intervenția jandarmilor

Situația a escaladat rapid și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a liniști apele. Deși nu era dorit în cimitir preotul a susținut că avea tot dreptul să fie acolo, iar reacția unora dintre enoriași a fost exagerată.

 „Ce nu știau ei, este că aveam dreptul să mă aflu în cimitir. Sunt membru al Asociației Religioase Credința Străbună. Este o asociație ortodoxă, recunoscută de Statul Român. Dacă ei citesc numai pomelnice… Aș fi comis o ilegalitate dacă veneam din partea Bisericii Ortodoxe Române. Eu am ieșit din sistemul lor. Frații preoți au fost agresivi cu mine. Pe ei nu trebuia să-i deranjeze că eu mă aflam în cimitir, ci că șeful lor a participat la o întâlnire în Creta și a semnat un document prin care sunt de acord cu căsătoria între doi bărbați și două femei. Pot să spun că Jandarmeria m-a protejat într-un fel. Eu am identificat 7 persoane care m-au agresat. Le voi face plângere penală”, a declarat preotul, pentru biz.ro.

(VEZI ȘI: DISCUȚIA ȘOCANTĂ DINTRE UN PREOT ȘI O MINORĂ DIN CĂLĂRAȘI LA SFÂNTA SPOVEDANIE „EU ȘTIU CĂ ȚIE-ȚI PLACE DE MINE”)

 

Sursa foto: Shutterstock

Cancan.ro