Abonare la google news

Scandal în Germania după ce s-a aflat că doi parlamentari din coaliția de guvernare erau implicați în afaceri cu măști

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a condamnat vineri îmbogăţirea personală a unor parlamentari în urma unor afaceri legate de aprovizionarea cu măşti faciale împotriva COVID-19, calificând drept „ruşinoase” astfel de practici, relatează dpa, citată de Agerpres.

Reacţia sa intervine după apariţia în spaţiul public a unor dezvăluiri potrivit cărora doi parlamentari conservatori din partide aflate la guvernare, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), ar fi câştigat sute de mii de euro în urma unor afaceri legate de furnizarea de măşti în timpul pandemiei de coronavirus.

Citeste si:  Efecte trombotice după vaccinare. Gheorghiţă: Fac parte din statistică

Cei doi parlamentari au părăsit partidele respective ca urmare a acestui scandal, care a venit ca o lovitură pentru blocul conservator înaintea alegerilor în câteva landuri în acest weekend.

Acest caz constituie mai mult decât o abatere individuală, este o „otravă pentru democraţie”, a spus Steinmeier la un eveniment organizat de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Nu este vorba doar de încrederea în integritatea unor persoane, ci despre încrederea în integritatea statului şi a instituţiilor sale”, a spus el.

Citeste si:  Ianis Hagi a dat lovitura în Germania. Reușita lui este istorică și a fost confirmată de presă

Steinmeier a invitat toate partidele reprezentate în Bundestag să „clarifice nu doar rapid, ci mai presus de toate în mod fiabil dacă sunt de aşteptat şi alte cazuri”.

„Oricine abuzează în mod deliberat de mandatul său în scopul îmbogăţirii personale nu doar că îi afectează pe ceilalţi care îşi fac munca democratică în mod onest, ci dăunează democraţiei” însăşi, a afirmat Steinmeier. „Oricine acţionează în acest mod pur şi simplu nu are ce căuta în Bundestag”, a avertizat preşedintele german.

Citeste si:  Iulian Chifu, despre starea de urgență declarată la Chișinău: ”Folosirea crizei pandemice pentru răfuieli politice”

sursa foto: Facebook/ Parlamentul European


Citeste articolul pe G4Media

 42 total views