Abonare la google news

Scandal în Coaliţie. Dan Barna acuză PNL de menţinerea pensiilor speciale

Scandal în Coaliţie. Liderul USR, Dan Barna, susține că votul din comisii pentru desființarea pensiilor speciale nu este asumat de coaliția de guvernare, de aceea le va solicita celor de la PNL să revină și în Parlament să voteze împotriva pensiilor speciale.

”Este o inițiativă în Parlament, vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisii, în Parlament. USR-PLUS va susține în continuare pensiile speciale, aceasta va fi și poziția noastră în cadrul ședinței coaliției. Solicităm colegilor noștri să blocheze această inițiativă legislativă, să desființăm acest sistem clientelar piesă cu piesă.”, a spus Dan Barna.

Dan Barna, despre beneficiarii de pensii speciale: Toţi pretind că a lor este îndreptăţită şi că toate celelalte sunt nejustificate

Scandal în Coaliţie. Vicepremierul Dan Barna afirmă că reprezentanţii diverselor categorii de beneficiari de pensii de serviciu sunt de acord cu faptul că e „injust” ca cineva să primească o pensie al cărei nivel să fie mai mare decât salariul pe care l-a primit muncind, însă atunci când vine vorba despre ei, fiecare beneficiar susţine că pensia specială de care beneficiază categoria din care face parte trebuie menţinută.

„Există un grup de lucru care discută cu fiecare categorie profesională care beneficiază de pensii speciale care ar fi soluţiile. Şi ce este cel mai cel mai… aş spune comic, dar nu chiar comic, e cumva şi amar în egală măsură, fiecare e total de acord că pensiile speciale trebuie eliminate şi că sunt injuste şi că unele sunt mai mari decât venitul pe care l-a avut omul muncind, decât salariul respectiv, ceea ce nu e deloc în regulă, toată lumea e de acord cu asta, mai puţin când e vorba de el însuşi şi de propria categorie. Adică toată lumea spune: da, trebuie eliminate, dar ale noastre nu, pentru că avem situaţia asta. Şi toţi spun asta”, a afirmat Dan Barna.

Orban: La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor şi Guvernul Cîţu la fel

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat că la ora actuală nu sunt plătite pensii speciale primarilor. El a amintit că anul trecut, când era premier, a prorogat termenul de intrare în vigoare a prevederilor respective din Codul administrativ, iar Guvernul Cîţu a făcut acelaşi lucru.

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Deci, eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ şi, de asemenea, guvernul Cîţu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu. Ştiţi că există o activitate intensă la Ministerul Muncii. De asemenea, există o comisie la nivelul coaliţiei care pregăteşte, practic, reforma în domeniul pensiilor”, a explicat Ludovic Orban, chestionat vineri la Parlament cu privire la acuzaţiile USR PLUS potrivit cărora PNL nu a susţinut în comisii proiectul pentru desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.Liderul liberalilor a adăugat că va fi discutat subiectul în coaliţie, dacă va fi cazul.

„Orice subiect e necesar de a-l discuta în coaliţie pentru armonizarea deciziilor, îl vom discuta. Vom discuta subiectul şi vom stabili”, a precizat Orban.Chestionat despre contracticţiile între membrii Guvernului pe tema reformei în sistemul de pensii, liderul PNL a răspuns: „Tocmai de aceea prefer să nu dau declaraţii despre proiectul de lege, decât după ce el ajunge la maturitate, va trece de comisia de specialişti formată din reprezentanţii partidelor din coaliţie şi după ce convenim în cadrul coaliţiei asupra proiectului de lege. Până atunci este şi o căutare, aşa, a unor puncte de vedere şi de multe ori miniştrii exprimă puncte de vedere care nu sunt conforme cu o decizie, ci poate cu o idee personală sau un punct de vedere personal”.

PENSII SPECIALE 2021. Anunțul făcut de ministrul Muncii. Pensiile speciale intră în analiză

Citeste articolul pe RomaniaTV