Abonare la google news

Scandal cu poliţiştii la grătar. Oamenii legii au dat amenzi pe bandă rulantă

Scandal cu poliţiştii la grătar. S-a întâmplat duminică seară, în cartierul Ferentari din Bucureşti. Oamenii legii au fost chemaţi să intervină după ce mai multe persoane au încins grătarele şi au dat drumul la muzică la maxim. Potrivit Sindicatului Europol, grătaragii au încercat să îi provoace pe poliţişti pentru escaladarea conflictului

Scandal cu poliţiştii la grătar

Duminică seară, în urma unui apel la 112, mai mulţi cetăţeni din cartierul Ferentari au solicitat prezenţa Poliţiei pentru că în curtea blocului diverse persoane ascultau muzică la un volum ridicat, consumau alcool şi făceau grătare.

Citeşte şi Ministrul Mediului intervine în scandalul dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Gunoaiele nu rămân pe stradă”

“Ajunşi la faţa locului, colegii noştri din cadrul Secţiei 24 Poliţie le-au cerut celor prezenţi să înceteze activitatea, solicitându-le totodată să se legitimeze. La auzul acestor replici şi cu gândul că ar putea să nu mai apuce să guste micii de pe grătarul improvizat şi nici berea de la rece, au început să se manifeste violent faţă de poliţişti, refuzând totodată să se legitimeze. Mai mult, ceilalţi cetăţeni din zonă, au sărit în ajutorul ‘abuzaţilor’ şi au încercat să îi ‘salveze’ din mâinile poliţiştilor”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.

Potrivit sursei citate, şase persoane au fost duse la sediul Secţiei 24 Poliţie. Acestea au fost fiind amendate pentru refuzul de legitimare, tulburarea liniştii şi ordinii publice, încercarea de a împiedica poliţiştii să îşi exercite atribuţiile de serviciu, dar şi pentru activitatea de picnic într-o zonă neamenajată.

Sindicatul Europol a mai precizat că cei prezenţi au încercat să îi provoace pe poliţişti pentru escaladarea acestui conflict.

“Cu toate că cei prezenţi au încercat în mod repetat să provoace poliţiştii, doar, doar vor putea să forţeze escaladarea evenimentelor banale pentru care au fost chemaţi, colegii noştri au reuşit să evite un potenţial conflict cu cei prezenţi şi au acţionat conform legii. Este unul dintre nenumăratele cazuri în care, deşi Poliţiei i se cere ajutorul de către cetăţenii afectaţi, după ce ajung la faţa locului ajung să fie criticaţi de către ceilalţi membri ai comunităţii pentru „abuzurile” oamenilor legii, fără să înţeleagă că într-o comunitate, libertatea fiecăruia se termină acolo unde începe libertatea celuilalt”, a mai transmis Sindicatul Europol.

Citeşte şi Scandal în drum spre înmormântare! Un șofer luat la bătaie

Citeste articolul pe RomaniaTV