Abonare la google news

Sărbătoare la Craiova. Ford a produs 1,5 mil. de motoare EcoBoost de 1.0 litri la uzina din Bănie

Ford România anunță astăzi (12 martie) atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1.0 litri fabricate la uzina din Craiova.

Lansarea producției a început în 2012. Motorul de 1.0 litri EcoBoost a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton (Marea Britanie) și Merkenich (Germania), iar din 2012, acesta se construiește la fabricile Ford din Craiova și Köln (Germania).

Motorul EcoBoost 1.0 litri cu numărul 1.500.000 produs la Craiova va echipa un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

Citeste si:  Lista țărilor cu risc mare de covid a fost schimbată. Trebuie să intri în izolare dacă revii în România

1.500.000 de motoare EcoBoost au fost produs la Craiova

Ford Craiova produce în prezent motorul EcoBoost de 1.0 litri în versiunile mHEV 125CP și 155CP, dar și în versiunile tradiționale non-mHEV, de 95CP, 100CP și 125CP. Aceste versiuni echipează o varietate de vehicule Ford. Printre ele se află modelele Puma, EcoSport, Fiesta, Focus. Pe lângă acestea mai sunt și vehicule comerciale precum Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV. Mașinile ajung la clienții Ford din întreaga lume.

Motorul EcoBoost de 1.0 litri este de asemenea primul motor cu 3 cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru. Sistemul permite oprirea automată a unuia dintre cilindrii motorului în situațiile în care acesta nu necesită putere maximă. De exemplu la coborârea în pantă sau la viteze de croazieră. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde.

Citeste si:  Gheorghe Dincă, o nouă cerere către Curtea de Apel Craiova. Ce dorește de data aceasta

În anul 2020, mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute la nivel european au fost echipate cu premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost.

Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajați

Cei șase mii de angajați lucrează atât pentru producția de vehicule cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și 4 schimburi.

Citeste si:  BREAKING NEWS | Adrian Mititelu, o nouă lovitură! FC U Craiova, fără nume și siglă! Ce a decis Tribunalul

De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro. Investițiile s-au făcut pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generație. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiți doar în modernizarea Secției de Producție Motoare.

Citeste articolul pe Promotor

 40 total views